avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donare ONG fundatie farà activitate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donare ONG fundatie farà activitate

Care este procedura de donare a unei fundatii.? Precizez ca fundatia nu are activitate in prezent.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:15, 10 Iunie 2018
O fundatie nu este un bun, nici o creanta sau alt tip de activ sau drept patrimonial, nu are un proprietar sau titular si deci nu poate fi "donata" sau vanduta, cesionata, inchiriata etc. Ea e o persoana juridica independenta, iar patrimoniul ei nu mai depinde de fondator, care nu poate nici sa il retraga nici sa il cedeze sau recupereze in vreun mod... nici nu poate sa mai dizolve fundatia.... Constituirea patrimoniului initial al fundatiei este echivalentul unei donatii, astfel ca fondatorul cedeaza definitiv acei bani si prin asta nu dobndeste vreun drept de proprietate sau creanta asupra fundatiei... Singura lui legatura cu ea pe viitor e daca s-a numit pe sine membru in consiliul director al acesteia, dar atunci e un slujitor al ei, nu o poate dona sau dizolva... Cred ca e o mare neintelegere a insesi naturii juridice a unei fundatii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare fundatie liana2014 liana2014 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care exista o neintelegereintre membri fondatori actuali privind restituirea acesteia catre ... (vezi toată discuția)
Patrimoniul fundatiei - ce se intampla in cazul decesului unui membru fondator? AndreeaMP AndreeaMP In cazul decesului unuia dintre cei doi membri fondatori, patrimoniul fundatiei (masini, sediu) trec la mostenitori sau raman celuilalt membru fondator, ... (vezi toată discuția)
Modificare membri fondatori fundatie PavelRadu83 PavelRadu83 Buna ziua. As dori sa stiu daca se pot modifica membri fondatori ai unei fundatii? Cei trei membri fondatori ai fundatiei vor sa se retraga si sa cedeze ... (vezi toată discuția)