avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore libere intre ture/ concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore libere intre ture/ concediu

Buna ziua, as avea si eu 2 mari probleme cu actualul angajator, se lucreaza in ture de luni pana duminica.
1. Au fost cateva zile in care am avut mai putin de 8 ore intre ture, exemplu: azi termin programul la 2:30 AM, si incep tura urmatoare la 10:00 AM, rezultand in 7:30 ore intre ture.
2. Atat in anul 2016 cat si 2017 mi.au fost refuzate cele 10 zile consecutive de concediu. Maxim am primit 5 zile, dar niciodata mai mult.

Doresc sa stiu in ce masura as avea castig de cauza daca depun o sesizare la ITM, sau daca as putea negocia cu angajatorul o demisie + salarii compensatorii pentru a nu ma duce la ITM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 21 Mai 2018
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca angajatorul sa indeplineasca anumite masuri si poate sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa facă ceva, sa dea sau sa nu facă ceva.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de noapte neplatite.. Danutza1989 Danutza1989 Poate rezolva itm-ul sa ni se plateasca orele de noapte? Lucram la cazinou si ne-au facut salariile fixe,dar ne trec pe fluturas orele de noapte fictiv...ca ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Nsss Nsss Buna ziua, lucrez in ture 12/24 si 12/48. Programul de lucru incepe ziua la ora 6 dimineata si se termina la ora 18:30 si schimbul de noapte incepe la ora 18 ... (vezi toată discuția)
angajatorul e obligat de lege sa plateasca in plus zilele de simbata si duminica ,daca s-a lucrat in aceste zile ? Nelu ciucurel Nelu ciucurel Am si eu o intrebare , unde lucrez eu se lucreaza in flux continuu in sistem ture 12/24/48 adica lucrezi 12ore si ai liber 24 dupa tura de zi si 48 ore dupa ... (vezi toată discuția)