Parintii sotiei mele vor sa doneze (ei si surorii ei) un apartament. Apoi, din fondurile comune dorim sa o despagubim pe sora sotiei, pentru a ii cumpara partea de 50% la care are dreptul din donatie.
Cine va fi proprietar final in acte, ambii soti sau doar sotia?
Care ar fi cea mai usoara cale pentru ca amandoi sa fim proprietari ?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Să o "despagubiti"...care și unde e paguba?
Dacă îi veti cumpara jumătatea cumnatei, jumătate din imobil va fi bunul propriu al soției (dobândită prin donatie), jumătate va fi bun comun (dobândită prin cumpărare in timpul căsătoriei)
Dacă va referiți la Codul familiei, acesta a fost inclus și modificat in noul Cod civil.
Dar dispozițiile privind bunurile comune și proprii, au rămas la fel.
Bunurile dobandite prin donație sunt bunuri proprii (afara de cazul in care donatorul dispune ca ele să fie comune).
Bunurile dobandite prin cumpărare in timpul căsătoriei sunt bunuri comune.
În speță, daca socrii donează imobilul celor 2 fiice, în cote parti egale de 1/2, jumătatea fiecăreia va fi bun propriu.
Jumătatea le care o veti cumpara de la cumnata va fi bun comun.
Ati adresat intrebarea "Care ar fi cea mai usoara cale pentru ca amandoi sa fim proprietari ?".
Sa inteleg faptul ca ati dori sa fiti coproprietar, alaturi de sotia dumneavostra, in parti egale (adica 50 % si respectiv, 50 %) ?
In functie de raspunsul dumneavoastra, aceasta discutie poate fi continuata pe acest forum/site. Variante exista.
Pentru alte situatii ati primit sugestii de la participantii la aceasta discutie. Sunt cat se poate de pertinente.
Divort
elisabeta11
vreau sa divortez di doresc sa stiu cum se procedeaza la partaj, cum se impart bunurile?...2 masini si o casa, mentionez ca imobilul a fost al socrilor mei ... (vezi toată discuția)
Mostenire
stefantoth
Cum pot sa imi ajut sotia in urmatoarea situatie?In urma decesului tatalui ei,ea,sotia mea cu fratele ei nu au facut succesiunea desi au trecut doi ... (vezi toată discuția)