avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

vreau sa divortez di doresc sa stiu cum se procedeaza la partaj, cum se impart bunurile?...2 masini si o casa, mentionez ca imobilul a fost al socrilor mei care dupa casatoria noastra, au trecut imobilul pe numele nostru..... se mai imparte la jumatate???? Cum nu am cumparat eu acest imobil,nu ar fi frumos sa cer ceva la partaj,dar in 13 ani am investit in el mai mult decat valoarea lui...... Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 21:05, 20 August 2011
In speta,acest imobil este supus partajului,precum si toate bunurile dobandite in timpul casatoriei,cu exceptia bunurilor dobandite de catre soti prin mostenire sau donatie.Partajarea bunurilor comune se va face in functie de contributia financiara a fiecaruia dintre soti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
andymaurul, utilizator
imobilul a fost donat de catre socrii, pe numele meu si al neveste...asta inseamna ca nu se imparte 50/50?
Da! Fiind amandoi sotii coproprietari. Tb sa intelegeti ca partajul poate fi facut prin buna intelegere, in sensul ca puteti ramane cu o proprietate in schimbul unei sulte platite celuilalt sot sau puteti vinde Casa si impartiti suma rezultata din vanzare.
Daca a fost donat pe numele dvs.si al sotiei,acesta reprezinta bun partajabil.Daca ar fi fost donat de catre socrii doar sotiei dvs.acesta nu intra in masa partajabila.
bunurile dobandite prin mostenire, legat sau donatie, sunt considerate ca bunuri proprii, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune. Prin a fi bun urmare apartamentul va fi considerat bun comun iar totalitatea bunurilor comune se vor imparti tinandu-se cont de contributia pe care au avut-o cei doi la dobandirea bunurilor comune, la conservarea acestora precum si munca pe care a depus-o femeia in gospodarie si pentru cresterea copiilor

Alte discuții în legătură

Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)