avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz?

Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile.
După ani buni de neântelegeri,bătaie de joc și un limbaj injositor, o doamna a decis sa divorțeze. În acel moment ea nu a avut bani sa facă partajul, asa ca cei doi au căzut la o înțelegere. Ea având o casa la tara, moștenire de la părinți și reconstruita noua din banii ei, i-a făcut fostului soț un act de ședere viajera pe viata acolo. I-a lăsat masina nou nouta cumpărată tot din banii ei la acea vreme în valoare de 30.000 de euro și a plecat parasaindu-l fără un ac în buzunar. El fiind deștept, în timpul cat au fost căsătoriți, a determinat-o sa-si vândă apartamentul de 4 camere tot moștenire de la parinti și sa cumpere unul de 2 camere ca sa se pună și el proprietar cu numele.
Acum nu se mulțumește cu atât, ii folosește terenurile ilegal (seamănă diferite culturi) și vrea sa devina proprietar cu acte pe casa ei unde sta acum sau sa-i cumpere ea o garsoniera în oraș. El si-a încălcat deja îndatoririle stipulate în contract deoarece nu are grija de casa, tot ce se strica o obliga pe ea sa plateasca, inclusiv impozitul, argumentând ca e casa ei.
Aceasta doamna s-a mutat în alt oraș, a luat-o de la 0, sta pe chirie intr-o garsoniera și este în continuare manipulata de către acest nenorocit.
Ce ar putea sa facă aceasta minunata doamna ca sa-si recupereze averea moștenire de la părinți și sa scape definitiv de acest individ?
Ați putea să mă ajutați cu un sfat de expert, enentual o îndrumare către un avocat foarte bun cu experienta în asemenea cazuri?
Ma doare sufletul când vad câtă nedreptate exista și unii profita la maxim în timp ce alții au drepturi și sunt de-a dreptul umiliți.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:40, 19 Iulie 2017
Buna ziua, in astfel de cazuri actele sunt cele care vorbesc. Trebuie vazute toate documentele si dupa aceea se poate da un raspuns intr-un sens sau altul.
Bună seara, ca sa pun altfel întrebarea, la partaj în cazul unui divorț, se iau în consieerare bunurile dobândite pe perioada căsătoriei, sau se iau în calcul și împărțirea moștenirii a unuia dintre soti?
Moștenirea este bun propriu, nu intră la partaj.
Bunurile cumpărate pe timpul căsătoriei, sunt comune și intră în masa partajabilă, de regulă 50/50%.
Bunurile dobândite în timpul căsătoriei devin bunuri comune ciar dacă sunt cumpărate din banii de moștenire (bunuri proprii)?
Conform art 340 cod civil nu sunt bunuri comune ci proprii:


g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;

h) fructele bunurilor proprii.

Alte discuții în legătură

Bună ziua soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. ... Bubu1973 Bubu1973 Bună ziua Soția a primit niște bani în urma unei succesiuni. În timpul căsătoriei, cu o parte din bani a cumpărat un apartament. La divorț soțul ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)