avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte la somaj

buna .am si eu o nelamurire:ce acte imi trebuiesc pt a depune dosarul pentru somaj?Am fost in concediu ingrijire copil,am revenit la munca pe 28 si am intrat in preaviz pana pe 26 nov.ce acte imi trebuie de la locul de munca ?si daca trebuie sa imi dea somajul o adev care sa o duc la locul de munca sa-mi treaca ultimele venituri?sau trebuie la as sociala,avand in vedere ca am fost in cic?
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 21:56, 2 Noiembrie 2009
Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:

1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Certificatul de nastere,in original si copie;
4. Certificatul de casatorie,in original si copie;
5. Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
6. Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indemnizatia de somaj
7. Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indemnizatia de somaj.

In afara actelor si documentelor enumerate mai sus care trebuiesc prezentate de toate categoriile de solicitanti de indemnizatie de somaj , cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj va fi insotita ,dupa caz, si de:

In cazul persoanelor ale caror raporturi de munca sau de serviciu au incetat in perioada de suspendare a acestora.
a) Carnetul de munca, in original si in copie, sau, in cazul in care nu s-a intocmit carnetul de munca, adeverinta eliberata de angajatori si vizata de inspectoratul teritorial de munca, din care sa rezulte perioadele in care s-a prestat activitatea, precum si data si motivul incetarii raporturilor de munca sau de serviciu de la ultimul angajator
b) Dovada din care sa rezulte ca nu mai este posibila reluarea activitatii la angajator
c) Declaratie pe propria raspundere a persoanei in cautarea unui loc de munca, in cazul in care aceasta nu poate obtine dovada din care sa rezulte ca reluarea activitatii nu mai este posibila la angajator, urmand ca agentia locala pentru ocuparea fortei de munca sa verifice la organele competente veridicitatea declaratiei
d) Act din care sa rezulte data incetarii motivului pentru care au fost suspendate raporturile de munca sau de serviciu
cartea de munca se elibereaza pe loc?sau trebuie mers in alta zi stabilita de cei de acolo?
1. In cazul in care carnetul de munca se afla la ITM mergeti aici sa va spuna cand sa veniti sa va luati carnetul de munca.
2. Pentru cele 12 luni necesare pentru somaj se iau in calcul lunile de dinaintea CCC.
multumesc.daca sunt din alt judet nu pot sa fac o cerere prin care sa specific acest lucru si sa o primesc in aceeasi zi?
Incercati sa luati legatura telefonic sau prin scrisoare si sa stiti cand sa va duceti, sa nu va duceti degeaba.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj birneam birneam daca firma la care am lucrat a dat faliment cat timp eu am fost in prenatal ,am dreptul la somaj .eu v-as intreba cat timp am dreptul la somaj?din cate am ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie delina delina am 15 luni lucrate in ultimele24 luni si am dreptul la somaj ce acte [hirtoage] imi trebuie pentru adepune dosaru (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj lavinia82 lavinia82 pe 17.11 am primit decizia de incetare a contractului individual de munca conform prevederilor art.65-1 din codul muncii, cat timp am la dispozitie sa depun ... (vezi toată discuția)