avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despăgubiri/anulare autorizație construcție fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despăgubiri/anulare autorizație construcție fara acordul meu

Buna ziua, va expun pe scurt situația mea:
Vecinii de langa mine construiesc la mai puțin de 2 m de casa mea o statie de decontaminare deșeuri nucleare fara acordul meu.
Această construcție constă într-o săpătură de ceva 4m adâncime, săpătură in urma căreia au apărut deja fisuri in casa mea.
Pe langa lipsa acordului meu pt săpătură in autorizația de construire am observat și alte posibile ilegalități.
Doresc să fiu despăgubit pt aceasta construcție/săpătură fara acordul meu sau măcar să le anuleze autorizația de construcție.
Am nevoie de sfaturile dvs și de recomandarea unor avocați specializați în construcții.
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:13, 23 Mai 2018
Cred ca este vorba de altfel de deseuri, in niciun caz nucleare.
Pentru a realiza o statie de decontaminare (in general) trebuie sa existe un proiect tehnic (ctii. plus montaj) intocmit de o firma autorizata, Proiectul trebuie sa detina, dupa caz, aviz de la DJSP/ ministerul sanatatii si Agentia de mediu/ ministerul mediului.
Decontaminarea deseurilor se poate face in echipamente speciale.
In baza proiectului cu toate avizele necesare, beneficiarul poate cere autorizatie de ctie. de la primarie. Pentru autorizare este nevoie de avizul vecinilor.
Sesizati primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Pentru a se repara fisurile/ consolida, dupa caz, casa dvs. (este utila o expertiza tehnica in ctii.) si a fi despagubit, daca nu va intelegeti pe cale amiabila va trebui sa deschideti actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa casa eubibi eubibi Buna seara,am si eu urmatoarea problema,as dori sa construiesc o anexa baie langa casa.Am cerut certificat de urbanism la primarie ,mi s-a emis .Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am o țeavă de gaz care trebuie sa trec cu ea prin ... Bureau Iuliana Bureau Iuliana Buna ziua,am o țeavă de gaz care trebuie sa trec cu ea prin fața gardului la vecin,iar el nu este de acord sa o trag prin interior,a zis prin exterior, ... (vezi toată discuția)
Autorizate fosa septica si put adrian1213 adrian1213 Am depus la primarie o autorizatie pentru magazie + gard + fosa septica + put ( fara proiect de casa, pe proprietate nu este construita asa ceva si nici nu fac ... (vezi toată discuția)