avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in Romania

I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei''.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari speciale pt cei ce vor sa se casatoreasca.?????????Cat despre,,casatoria din interes'',chiar nu a auzit nimeni de PREZUMTIA DE NEVINOVATIE?

INTREBARE: CE TREBUIE SA MAI STIM DESPRE ACEST CONT?Are vreun ,,termen de valabilitate'',ascunde alte conditii?Are importanta vechimea contului la acordarea vizei pt Romania?(la Ambasada Romaniei in Egipt).

Totul devine absurd...si chiar sadic#-o
Cica e ,,noua legislatie''...Nu ma pot casatori in tara mea?E chiar ff trist!...
Multumesc din suflet celor care mi-au raspuns si celor care imi vor raspunde!
Va rog sa ma lamuriti,caci simt ca innebunesc!!!!!!!
Stiti , asa se prevede. Cica sa aiba acest cont si in plus el sa aiba o anume vechime. Adica sa nu fi constituit un depozit repede repejor, cu bani luati de imprumut , special pentru a putera sa-si faca treaba. Ci , contul , avand o vechime, se prezuma ca bani-i apartin si deci, pe perioada cat va sta in Romania, el nu va recurge la acte antisociale pentru a-si castiga existenta. In plus, si dvs. trebuioe sa faceti dovada faptului ca aveti ceva bani, plus locuinta.
Deoarece egiptenii se numara printre cei care pot intra in RO numai cu invitatie este obligatoriu sa fie facuta dovada ca respectivul strain se poate intretine cat e pe teritoriul statului. Cand ati facut invitatia politaii nu v-au spus despre aceasta garantie obligatorie?
Cat despre cont, poate depune banii azi si maine sa ia avionul spre RO.
Sper ca stiti: dupa casatorie el va trebui sa plece in tara lui (cand ii expira viza turistica) si sa ceara o noua viza: pt intregirea familiei.
OUG 194/2002 republicata reglementeaza regimul juridic al strainilor in Romania.
Astfel. art. 37 prevede:
(1) Strainilor din categoria prevazuta la art. 37 alin. (1), posesori de pasapoarte simple, li se poate acorda viza de scurta sedere cu una sau mai multe calatorii, daca prezinta misiunilor diplomatice si oficiilor consulare invitatie scrisa din partea unei persoane fizice sau juridice, din care sa rezulte ca aceasta va asigura costurile privind indepartarea, in cazul in care strainul invitat nu paraseste Romania pana la data la care inceteaza dreptul de sedere stabilit prin viza, in urmatoarele scopuri:
a) vizita - pot face invitatii cetatenii romani sau strainii posesori ai unui permis de sedere valabil, cu prezentarea, dupa caz, a urmatoarelor documente:
(i) cartea de identitate sau pasaportul, pentru cetatenii romani, permisul de sedere, pentru straini, in original si in copie;
(ii) dovada asigurarii conditiilor de cazare;
(iii) dovada posibilitatilor de asigurare a intretinerii strainului in cuantum de cel putin 30 euro/zi pentru intreaga perioada pentru care este invitat;
(iv) copie de pe documentul de trecere a frontierei de stat, apartinand strainului invitat;
(v) doua fotografii de dimensiunea 3 x 4 cm ale strainului invitat;


Mai exista posibilitatea achizitionarii unui pachet turistic in Romania, si obtinerea unei invitatii de la o firma de turism:

b) turism - pot face invitatii, nominal pentru fiecare strain invitat, societatile comerciale cu profil turistic, cu prezentarea urmatoarelor documente:
(i) certificatul de inmatriculare si statutul societatii comerciale, in original si in copie;
(ii) imputernicirea din partea societatii comerciale pentru persoana desemnata sa invite in numele acesteia;
(iii) cartea de identitate sau permisul de sedere, dupa caz, al persoanei imputernicite;
(iv) copie de pe documentul de trecere a frontierei de stat apartinand strainului invitat;
(v) doua fotografii de dimensiunea 3 x 4 cm ale strainului invitat;

Dvs. apreciati ce este mai usor de obtinut, banii in cont pe durata invitatiei, sau pachetul turistic cu invitatia aferenta.
Atentie, dovada detinerii sumei necesare intretinerii strainului invitat o faceti dvs.!

Dupa incheierea casatoriei, sotul va putea obtine drept de sedere si viza pentru reintregirea familiei.

Nu trebuie sa va suparati, e destula imigratie ilegala - la noi abia a inceput dar in restul UE atmosfera e pe alocuri sufocanta.

La adresa de mai jos veti gasi un forum pentru persoanele cu aceleasi interese ca dvs. - nu sunteti singura, acestea sunt regulile pentru toti.

[ link extern ]

P.S.1. - varianta actului normativ pe care o am eu ( din 2008) prevede 30 de euro/zi de sedere, si nu 50...eu nu stiu sa se fi modificat suma, poate ati inteles dvs. gresit.
P.S.2. Lasati furia la o parte, casatoria este ceva important si deosebit doar pentru protagonisti, nu puteti pretinde si celorlalti sa se entuziasmeze;) Nu ar strica sa obtineti o consultatie de specialitate de la un avocat/notar specializat in drept privat international, ca sa cunoasteti exact implicatiile casatoriei dvs. in plan civil - care va fi regimul bunurilor dobandite in timpul casatoriei in cealalta jurisdictie, care va fi procedura succesiunii, nu doar pentru dvs. si sotul dvs. dar si pentru copiii pe care ii veti putea avea, in raport cu rudele din Egipt, cum se va desfasura un eventual divort si incredintarea copiilor - in fiecare dintre jurisdictii etc.
Nu uitati ca in Egipt se aplica dreptul islamic, derivat din dispozitiile Coranului. Casa de piatra!
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Diana Persa, Avocat
Buna ziua!
Sunt romanca si urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean egiptean.
El este acum in Egipt,dar vine curand in Romania.Tot in Romania vrem sa ne si casatorim.
I se cer la Starea civila a Primariei unde ne vom casatori(in Romania) actele autentificate(supralegalizate).Cum Egiptul nu are posibilitatea de a legaliza cu Apostila,v-as ruga sa-mi spuneti unde trebuie sa-si legalizeze el actele (certificat de nastere,buletin ,pasaport si documentul care atesta faptul ca nu e casatorit).Se legalizeaza in Egipt sau in Romania? La ce institutii?
Care din aceste documente trebuie traduse si unde?(la ce institutii si in care din cele 2 tari?)
Se legalizeaza,intr-adevar si buletinul lui,si pasaportul?
Am apelat la dvs.intrucat raspunsurile pe care le-am primit pana acum sunt diferite!
Va multumesc anticipat,cu respect!
Buna ziua LARAIVA,

Nu stiu daca anuntul tau mai este de actualitate (in sensul ajutorului solicitat) sau ai rezolvat deja problema ta.

Procedura este foarte simpla. Nu inteleg de ce o complica altii: obtinere viza, casatorie, obtinere carte de rezidenta.

1. Obtinerea vizei de scurta sedere in Romania - max 60 zile
1.a - Se depune la Oficiul Roman pentru Imigrari (strada Eforie - Politia Capitalei-lateral) o cerere de aprobare a invitatiei cetateanului strain, cerere insotita de documentele legale:
- invitatie autentificata (la Notariat) din partea persoanei vizitate, din care sa rezulte ca aceasta va asigura costurile privind indepartarea, in cazul in care strainul invitat nu paraseste Romania pana la data la care inceteaza dreptul de sedere stabilit prin viza, precum si, atunci cand persoana vizitata se obliga, mijloacele de intretinere si cazarea strainului;
- copie a extrasului de cont curent deschis la o banca din Romania (50 euro/zi * nr. de zile estimate de sedere in Romania pt care se face invitatia, pt max 60 zile). Contul curent deschis este un cont normal, obisnuit in care se depun banii, respectiv min 500 euro sau 50 euro*nr zile sedere. Contul curent nu are un regim special (ca in trecut cand avea caracterul unei garantii puse la dispozitia ORI). Contul rubricat nu trebuie sa aiba vechime, respectiv azi deschizi contul si depui banii, maine obtii extrasul de cont si poti depune la ORI invitatia pt obtinerea vizei. BAnii depusi in cont se pot retrage normal, ca din orice cont curent. de preferat, dupa acceptarea invitatiei de catre ORI.
- dovada asigurarii conditiilor de cazare, sub forma unei rezervari ferme la o unitate de cazare, a unui act de proprietate sau de inchiriere a unei locuinte in Romania pe numele solicitantului, daca persoana vizitata nu asigura cazarea.
- taxe ORI

1.b Aceleasi acte se pot depune si la Ambasada Romaniei in Egipt - Cairo, insa procedura este mai anevoioasa

Este de preferat ca cetateanul roman sa efectueze formalitatile legate de aprobare a invitatiei in Romania

2. Casatorie
- certificat nastere cetatean egiptean supralegalizat la Ministerul de Justitie si Ministerul Afacerilor Externe in Egipt, in original.
- certificat de celibat, prin care se dovedeste ca cateteanul strain nu este casatorit in tara de origine, supralegalizat la Ministerul de Justitie si Ministerul Afacerilor Externe in Egipt, in original.

Se vizeaza ulterior la Ambasada Republicii Arabe Egipt in Bucuresti (Bd Dacia) apoi se traduc in limba romana se catre un traducator autorizat.

3. Casatorie - acte stare civila cetatean roman (certificat nastere, hotarare de divort definitiva si irevocabila - legalizata (daca este cazul - divort), copie document identitate, certificat medical, iar pt cetateanul strain certificat nastere supralegalizat si tradus in limba romana, certificatul de celibat - idem, pasaport doar ca act original.

In ziua casatoriei, la Oficiul de stare civila, Sotul egiptean trebuie asistat de catre un traducator autorizat, care trebuie sa faca dovada autorizarii).

4. Obtinere drept de sedere in Romania - carte de rezidenta in Romania pentru persoanele casatorite cu cetateni romani.

Ulterior incheierii casatoriei, cetateanul egiptean are dreptul de sedere pe teritoriul Romaniei, ca membru de familie, ulterior expirarii vizei de sedere temporara in Romania, obtinuta in baza invitatiei.

Insa, pentru a avea rezidenta in Romania trebuie sa efectueze demersurile necesare obtinerii cartii de identitate pentru ezidenta de la Oficiul Roman pentru Imigrari.

Pt asta se depune o cerere, insotita in copie si original de urmatoarele documente: certificat casatorie, certificat nastere, act de proprietate (sau contract inchiriere) pt domiciliu, taxe.

Se obtine o programare pt interviu la ORI in termen de 30 zile de la data depunerii cererii, dar cf legii, acest termen se poate prelungi pana la 90 zile.

La interviu, sunt chestionati cei doi soti (roman si egiptean), separat (sotul egiptean trebuie asistat de catre un traducator autorizat, care trebuie sa faca dovada autorizarii). Intrebarile puse sunt pentru dovedirea faptului ca aceasta casatorie nu este formala, de interes, de convenienta. ca se bazeaza pe sentimente reale, ca cei doi soti locuiesc impreuna, ca au un istoric comun.

Iti doresc succes. Daca vrei si alte detalii suplimentare, lasa-mi adresa de mail sau nr. tel.

Alte discuții în legătură

Viza de reintregire a familiei Violetagaudi Violetagaudi Buna Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Cum voi face dovada de intretinere cetatea strain? maia87 maia87 Am citit care-s conditiile de a aduce un cetatean strain, algerian, pe teritoriul Romaniei. Ceea ce ma impiedica sa demarez procedurile este faptul ca nu am in ... (vezi toată discuția)