avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Viza de reintregire a familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Viza de reintregire a familiei

Buna
Sint casatorita cu un cetatean egiptean de un an jumate.sotul meu a depus acte oentru viza de trei ori si a fost refuzat pe motiv ca ei nu cred ca intre noi ar fii o situatie maritala
Eu merg in Egipt fiecare a doua luna pentru ca muncesc in alta tara
Am rugamintea daca puteti sa mi spuneti oare in ce mod as putea sa mi aduc sotul in tara?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ademina , utilizator 00:06, 22 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil s-a solicitat viza de lunga sedere tip D/VF ptr reintregirea familiei. In mod normal ar fi trebuit sa i se aprobe daca detine certificatul de casatorie romanesc.
Incercati sa aplice pentru obtinerea vizei de scurta sedere pe baza unei invitatii formulate de dumneavoastra in calitate de sotie. In acest caz autoritatile pot avea certitudinea ca relatia dv nu este fictiva.

Invitatia reprezinta un document tipizat care se regaseste la Inspectoratul General pentru Imigrari, institutie care inregistreaza si aproba invitatiile in baza urmatoarelor documente:
cartea de identitate sau paşaportul sotiei
-dovada asigurării condiţiilor de cazare ( actul de spatiu al imobilului unde urmeaza sa locuiti cu sotul)
- dovada posibilităţilor de asigurare a întreţinerii străinului în cuantum de cel puţin 30 euro/zi pentru întreaga perioadă pentru care este invitat;
-copie de pe documentul de trecere a frontierei de stat, aparţinând străinului invitat
- două fotografii de dimensiunea 3 x 4 cm ale străinului invitat;

Invitaţiile se completează în două exemplare şi se depun la sediul formaţiunilor teritoriale ale IGI-MAI, în vederea aprobării.

Termenul de soluţionare a cererilor de aprobare a invitaţiilor este de maxim 60 de zile de la data depunerii.

În cazul aprobării, un exemplar al invitaţiei va fi înmânat persoanei care invită, în scopul transmiterii către cetăţeanul terţ invitat în vederea prezentării în original la misiunea diplomatică sau la oficiul consular unde solicită acordarea vizei române.

Cetăţeanul terţ poate solicita acordarea vizei în termen de 30 de zile de la aprobarea invitaţiei.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
ContSters82289, utilizator
Multumesc foarte frumos dar daca eu lucrez cu contract de mediere intr o alta tara este valabila invitatia?sint angajata la o firma din Austria si am doar contract de mediere cu o firma romana
Invitatia eliberata de Inspectoratul General ptr Imigrari din cadrul MAI produce efecte doar pe teritoriul Romaniei.
Pentru realizarea unui invitatii pe teritoriul altui stat sunt aplicabile normele specifice acelui stat gazda unde si dv aveti un drept de sedere dobandit in baza acelui contract de munca.
Va trebui sa va adresati autoritatilor acelui stat ptr identificarea modalitatii de acceptare a vizitei sotului dv.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
ContSters82289, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspuns ...dar mai am o intrebare...
Credeti ca as avea sanse daca as solicita viza de scurtă sedere....in cazul cind as contracta un avocat care sa ma reprezinte?
După ce privește invitatia , cetățeanul egiptean trebuie sa meargă la ambasada? Sau depune actele pentru obtinerea vizei online?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - sectia consulara a ambasadei romaniei la chisinau Ruben Ruben Am facut o invitatie pentru 1 prieten din Basarabia in septembrie anul trecut in care am specificat ca ii acopar cheltuielile de transport, cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Cetatean irakian vrea sa viziteze romania emma.krausse emma.krausse Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea? De ce are nevoie un cetatean irakian pentru a vizita Romania (cateva ... (vezi toată discuția)