avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitare activitate PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitare activitate PFA

Buna ziua,
Vreau sa infiintez un PFA pentru a oferi servicii IT care vreau sa il incadrez ca platitor norma de venit insa tot anul acesta (2018) am incasat si venituri din inchirierea unui imobil.

Pot fi impozitat ca norma de venit pt activitatile de IT ale PFAului si impozit 10% pe valoarea incasata din chirie?

Am citit ca pentru 2 activitati sunt situatii in care fie se cumuleaza norme de venit fie sunt obligat sa trec la sistem real de impozitare insa nu stiu daca se aplica cand PFAul are 2 activitati sau daca Chiriile + PFAul se considera impreuna ca fiind 2 activitati.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:02, 24 Mai 2018
Acolo se refera numai la activitatile de pe pfa acea exprimare ca doua activitati. Ramane casa platiti impozitul pe venit la pfa pe norma de venit si la inchiriere aplicand procentul de 10% la 60% din valoarea anuala a chiriei din contract.
Sanatatea si pensia le cumulati pentru a vedea daca sunteti peste plafon.
Dar oricum, cand va fi sa depuneti declaratia unica 212 sa mergeti la finante si sa mai cereti si la ei lamuriri despre cum va trebui completata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru prima oara infiintez pfa servicii it. stoicc stoicc Salut, Pentru prima oara infiintez PFA. Ofer servicii IT. Am sediul in cluj. Va rog ajutati-ma cu cateva raspunsuri la urmatoarele: 1. Dat fiind ca ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit nykollegeo nykollegeo Buna ziua. Am găsit aproape tot ce trebuie despre obligațiile fiscale ale PFA-urilor,mai puțin despre PFA cu norma de venit. Caenul meu permite opțiunea ... (vezi toată discuția)