Va rog sa ma ajutati cu cateva intrebari despre o expertiza agricola care are ca obiectiv stabilirea arendei care ar putea fi incasata pentru un anumit teren in functie de toate calitatile si particularitatile acelui teren.
1. Expertul a realizat urmatorul calcul: a avut in vedere productia medie de grau pe an/ha, a inmultit acea cantitate cu nr. de hectare si pretul mediu de vanzare/ha si a obtinut o suma. Insa, din acel total/ha/an a retinut doar un beneficiu de 30%. Ma gandesc ca restul de 70% ar reprezenta cheltuielile de productie ale acelei cantitati totale de grau/ha. Intrebarea mea este daca, intr-adevar, costurile infiintarii unei recolte sunt de aproximativ 70% din pretul cucare aceasta se va vinde.
2. In practica, stabilirea arendei drept 700 kg/ha (cand productia medie/ha este de 3500 kg/ha) este considerata o arenda foarte mica?
3. Cunoasteti si alte tipuri de culturi care se vand mai profitabil decat graul?