Buna ziua, cu respect, sunt angajat la Sc. Profi Rom Food de 5 luni avand functia de casier, acum ceva vreme am discutat cu seful de magazin pentru a-mi da demisia pe 01.06.2018 el sustine ca a sunat colegii de la resurse umane si daca imi dau demisia pe 01 va fi nevoie sa stau in preaviz 4 zile doar ca nu este necesar sa vin la munca, inainte de asta el mi-a spus ca raman cum am stabilit pana pe 01. iunie si ca imi accepta demisia direct fara preaviz, acum zice ca este. Ma puteti sfatuii dvs? Va multumesc.
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz,
De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede si excepții de la regula, în care salariatul își poate da demisia fără preaviz, si anume :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.
- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.