avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu sau fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu sau fara preaviz

Buna ziua, cu respect, sunt angajat la Sc. Profi Rom Food de 5 luni avand functia de casier, acum ceva vreme am discutat cu seful de magazin pentru a-mi da demisia pe 01.06.2018 el sustine ca a sunat colegii de la resurse umane si daca imi dau demisia pe 01 va fi nevoie sa stau in preaviz 4 zile doar ca nu este necesar sa vin la munca, inainte de asta el mi-a spus ca raman cum am stabilit pana pe 01. iunie si ca imi accepta demisia direct fara preaviz, acum zice ca este. Ma puteti sfatuii dvs? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 25 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz,

De la regula potrivit căreia salariatul care își dă demisia are obligația de a acorda angajatorului un termen de preaviz, Codul muncii prevede si excepții de la regula, în care salariatul își poate da demisia fără preaviz, si anume :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.

- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil petronela00 petronela00 trebuie sami dau demisia si sa stau in preaviz asta nu prea inteleg sau pur si simplu incetez c.i.m cu data de 21.02.2018 la firma veche si ma angajez la noua ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Evelyne 24 Evelyne 24 Bună ziua cum ar trebuii sa procedez pentru a demisiona făra preaviz? (vezi toată discuția)