avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit in timpul casatoriei

buna ziua.Am facut in 2004 un credit la altex pt 2 telefoane mobile pe numele meu,fiind casatorita.am platit o parte din credit...nu lunar si din aceasta cauza penalizarile au crescut enorm.dupa ce m-am despartit de sot am continua sa platesc doar eu creditu..s-a ajuns undeva la vreo 30 milioane de achitat ,suma pe care am platit-o eu.daca acel contract de credit l-am incheiat in timpul casatoriei ,dupa divort nu trebuia sa se imparta suma datorata ?si...mai pot face acum ceva daca au trecut aproape 5 ani de cand s-a facut creditul?mai pot sa-l dau in judecata?mentionez ca eu am incheiat cu plata in anul 2007.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 10:33, 1 Noiembrie 2009
Va precizez ca, in situatia in care, ulterior divortului, nu ati introdus actiunea de partaj, puteti face aceasta oricind, aceasta actiune fiind imprescriptibila.
multumesc.
Nu conteaza cat timp a trecut de cand v-ati despartit, puteti introduce oricand partajul bunurilor comune dobandite de cei doi soti in timpul casatoriei.
mentionez ca nu mai exista bunul cumparat,adica telefoanele.conteaza asta?cred ca nu...
Opereaza o subrogatie reala - o inlocuire- asa incat pot fi partajate sumele de bani obtinute din instrainarea bunurilor , daca dumneavoastra considerati de cuviinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Divort kradu1 kradu1 Buna ziua. Am divortat de sotia mea in decembrie 2013 dupa 2,5 ani de casnicie. La divort sotia mea nu a cerut nimic de la mine ( material ), decat sa ... (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)
N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)