Buna ziua.
Am divortat de sotia mea in decembrie 2013 dupa 2,5 ani de casnicie. La divort sotia mea nu a cerut nimic de la mine ( material ), decat sa primeasca inapoi numele de fata. Va rog sa-mi spuneti daca poate sa mai ceara ceva ulterior?
Mentionez ca este un credit bancar pe numele ei, dar si eu am avut credit bancar ( intre timp am platit si ultima rata ).
Va multumesc.
Din cate spuneti, doar ati divortat si nu ati rezolvat in cadrul acestei actiuni si problema bunurilor comune, adica a partajului, unde intre si acele credite.
S-a pronuntat doar desfacerea casatoriei insa, daca veti bunuri obtinute impreuna in timpul casatoriei, ele urmeaza a fi impartite in cadrul unei actiuni de partaj. Acest tip de actiune este imprescriptibil, adica, mai pe intelesul persoanelor fara pregatire juridica, fosta sotie poate sa ceara partajarea averii comune oricand.
Daca acele credite au fost facute in timpul casatoriei, pentru nevoile curente ale casatoriei, atunci ele au regimul unor obligatii comune, chiar daca in acte debitor este trecut doar unul dintre soti. Obligatiile comune pot face obiectul partajului, alaturi de bunurile comune.
Prin urmare, daca nu achitati acele credite ele pot face obiectul unui partaj.
Divort
kradu1
Buna ziua.
Am divortat de sotia mea in decembrie 2013 dupa 2,5 ani de casnicie. La divort sotia mea nu a cerut nimic de la mine ( material ), decat sa ... (vezi toată discuția)
Partaj
mini_cinie
Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)