avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecini pt racordare curent electric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecini pt racordare curent electric

Buna....detin un teren cu acces pe drum privat la care alaturi de alti 4 vecini sunt proprietar. Din 2008 incoace vecinii au amenajat drum,tras curent,apa etc la care eu nu am participat. Ma intereseaza daca reteau de curent este nationalizata sau trebuie despagubiti vecinii. Eu am o posibilitate de racordare si din alta parte dar ca e mai lunga traversarea. Tot de aici pot trage conducta gaze naturale pe cheltuiala mea, ma intereseaza daca pot solicita o despagubire la o eventuala racordare a vecinilor si pt cat timp ramane in proprietatea mea avand in vedere ca traversarea se va face pe terenul unui alt vecin cu care m-am pus de acord. Deci ...cat timp ramane in proprietate o retea electrica si una de gaz?
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
dac_ian, utilizator
Cel mai recent răspuns: dac_ian , utilizator 16:09, 27 Mai 2018
Astfel de lucrari se pot executa numai in baza unor proiecte intocmite de firme autorizate. Proiectele au regim de avizare de la furnizorul de curent electric, respectiv furnizorul de gaze naturale.
Lucrarile se pot executa numai cu autorizatie de ctie. de la primarie obtinuta in baza proiectelor avizate de furnizorii de utilitati.
Daca o lucrare se executa pe cheltuiala unei persoane si ulterior la retea se branseaza alti vecini (numai cyu avizul celui care afacut lucrarea initiala, in baza unor proiecte cu acelasi regim de avizare si autorizare ca cel mentionat anterior), este normal ca cel care a facut cheltuiala initiala sa fie despagubit. Se face o socoteala contabila (cheltuieli initiale plus dobanzi plus cheltuieli noi legate de bransare) si se impart cheltuielile totale in mod egal.
Atunci dupa cat timp intervine aceea nationalizare a retelei electrice de care se vorbeste inclusiv pe aici pe forum??? Si la gaze la fel eu daca fac traseu si bransare cat timp sunt proprietar si pot fi despagubit? Evident ca totul se face cu firma aurorizata si proiect ca doar nu ma apuc sa sudez teava de gaz. Ma intereseaza mai mult cat timp ramane in posesia celui care face reteaua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei ... Adeluta13 Adeluta13 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei electrice(CEZ). In 2013 parintii mei pentru a avea energie electrica in gospodarie a trebuit ... (vezi toată discuția)
Racordare gaze Iuli34 Iuli34 Bună ziua, locuiesc la curte, pe un drum de servitute, fiind ultima locuință construita, ca și poziție. Locuinta a fost racordata la rețeaua de gaze ... (vezi toată discuția)
Necesitate acord vecini pentru racordare la curent biberul biberul Buna, in ce conditii furnizorul de electricitate poate face o lucrare pe un drum comun cu peste 25 de proprietari, pentru racordarea unui proprietar fara sa ... (vezi toată discuția)