Lucrez intr-un atelier,rectific niste piese mici,acest job necesita concentrare maxima.Din pacate am niste colegi care prefera manele si muzica de petrecere,sunt ascultate prin amplificator chiar la volum maxim deranjandu-ma.Daca protestez,ei spun ca eu nu ma pot adapta si eu trebuie sa ma integrez.Deocamdata nu vreau sa-mi deranjez sefii cu problema asta,de aceea ma adresez dvs cu aceasta problema,as dori sa aflu unde este dreptatea din punct de vedere juridic.
Va multumesc anticipat!
Va multumesc .Cu riscul de a va deranja din nou,va intreb daca exista vreun paragraf sau reglementare care se refera la problema mea?Daca da ,va rog sa trimiteti un citat.
Conform HG 493/2006 modificata prin HG 601/2007 nivelul maxim de zgomot admis este de 75 db.
Conform art. 23 din hotararea mentionata, in situatia in care riscurile generate de expunerea la zgomot nu pot fi prevenite prin alte mijloace, lucratorilor trebuie sa li se puna la dispozitie mijloace individuale de protectie auditiva, adecvate si corect ajustate, pe care sa le utilizeze potrivit prevederilor HG nr. 1.048/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor individuale de protectie la locul de munca si ale art. 23 din Legea nr. 319/2006, in urmatoarele conditii:
a) atunci cand expunerea la zgomot depaseste valorile de expunere inferioare de la care se declanseaza actiunea, angajatorul trebuie sa puna la dispozitia lucratorilor mijloace individuale de protectie auditiva;
b) atunci cand expunerea la zgomot atinge sau depaseste valorile de expunere superioare de la care se declanseaza actiunea, lucratorii trebuie sa utilizeze mijloacele individuale de protectie auditiva;
c) mijloacele individuale de protectie auditiva trebuie sa fie alese astfel incat sa elimine sau sa reduca la minimum riscul pentru auz. Concluzie:
- anuntati seful direct,
- trebuie facuta o determinare a nivelului de zgomot la locul dumneavoastra de munca
- ar trebui sa fiti dotat cu mijloace de protectie auditiva daca nivelul de zgomot depaseste pragul admis.
Va multumesc.Am incercat cu dopuri de ureche si antifoane.As intelege,daca zgomotul ar fi generat de utilaje.Dar cum am scris la inceputul discutiei,ma deranjeaza muzica pusa de colegi.Mi se pare absurd sa port casti "antimanele".Sunt si eu om,daca ar fi vorba de cateva piese n-ar fi problema.Dar dureaza ore,si devine stresant,din cauza asta nu ma pot concentra.
Solutia este ca zgomotul din atmosfera locului de munca sa nu fie deranjanta pentru lucratorii care efectueaza lucrari de precizie (cazul dvs.), nu sa purtati antifoane.
Sesizati angajatorul, in scris, cu nr. de inregistrare/ data si mentionati in notificare ca nu puteti garanta calitatea muncii dvs. de rectificator in conditiile existente. Solicitati ca in planul de prevenire si protectie din domeniul ssm al firmei, sa se mentioneze riscul profesional - zgomot, sa se mentioneze valoarea determinata a nivelului de zgomot si sa se prevada masuri organizatorice/ administrative si numai eventual, masuri tehnice (panouri fonoizolante/ incinte fonoizolate pentru separarea postului dvs. de lucru de restului posturilor de lucru de la locul de munca respectiv) si/ sau dotari cu antifoane a rectificatorilor pentru reducerea semnificativa a zgomotului produs de muzica data excesiv de tare.
Daca se va ajunge la sanctionarea dvs. pentru operatii de rectificari gresite ale unor piese si/ sau imputarea acestor piese, notificarea angajatorului si raspunsul scris primit de la angajator le puteti utiliza in instanta de judecata unde veti putea contesta decizia angajatorului.
Hg 1028-2006
Maria_Patru
Buna ziua.
In HG 1028-2006 sunt mentionate cerinte minime SSM referitoare la lucrul cu calculatorul.
In anexa 1 la punctul d) este specificat ca \"La ... (vezi toată discuția)
Fisa post mecanis auto
DEVI
BUNA ZIUA,VA ROG SA MA AJUTATI DIN NOU INTR-O PROBLEMA,AM NEVOIE DE FISA POSTULUI PENTRU MECANIC AUTO,VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU INTELEGERE.O ZI BUNA VA ... (vezi toată discuția)