avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatie copil

Buna ziua, dupa varsta de 18 ani copilul mai are dreptul la alocatia primita in urma divortului?
Mentionez ca este inca elev.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Niko3 , utilizator 18:22, 28 Mai 2018
Alocatia nu se primeste in urma divortului. Aceea este pensie de intretinere. Alocatia este platita de stat minorilor pana la implinirea varstei de 18 ani.

Pensia de intretinere o plateste parintele copilului sau minor sau chiar devenit major daca acesta se afla in continuarea studiilor si nu realizeaza venituri care sa ii permita sa se intretina singur (sau realizeaza dar sunt neindestulatoare).

Insa la 18 ani obligatia de intretinere stabilita prin decizia de la divort inceteaza, situatie in care copilul devenit major trebuie sa isi dea in judecata parintele si sa arate ca este incontinuarea studiilor si ca are nevoie de sprijin si intretinere din partea parintelui dar nu mai mult de 26 ani.
Multumesc!
Da ..era vorba de pensie alimentara, scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Major, dar licean - dreptul la pensie de intretinere soaresimo soaresimo Buna ziua, Ma intereseaza daca un copil, la maturitate, 18 ani, care inca este la liceu (a implinit 18 ani in timpul clasei a 12-a) mai are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Un copil major dar inca elev poate primi pensia alimentara pana la terminarea studiilor? moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela fiul meu primeste pensie alimentara si atat adica de11 ani tatal lui nici macar un tel. nici nu stie cum mai arata, in mai face 18 ani dar inca este elev poate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)