avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depunere acte indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunere acte indemnizatie copil

Actele pentru indemnizatia de crestere copil pot fi depuse de altcineva in afara de parinti? (parintii sunt plecati din tara)
Cel mai recent răspuns: toma_adrian27 , utilizator 20:19, 28 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca se poate depune de o alta persoana care are procura din partea parintelui care solicita acordarea indemniztatiei.

Atentie :
OUG nr. 111/2010:
Art. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
.....

art.16 din OUG 111/2010
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
.....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
....

In speta, daca parintele solicitant nu va locui in tara pe durata CCC , i se va suspenda plata indemnizatiei.
Multumesc mult pentru raspuns. Mi se pare absurda legea. Din moment ce ambii parinti si-au platit taxele la stat, atunci de ce ar conta unde stau in perioada ccc. Dar daca adresa din cartea de identitate e inca in Romania, nu se considera ca domiciliul legal este acolo? Precizez ca mama figureaza doar pe contractul de chirie din UK si nu lucreaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata contributiilor nu are nicio legatura cu indemnizatia pentru CCC.

Daca cititi mai bine textul de lege, veti observa ca se specifica clar : locuieşte în România împreună cu copilul/ ....

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate murphy_04_09 murphy_04_09 Sotia mea este insarcinata in luna a II-a. Eu am o oferta de munca in Uk.Trebuie sa plecam acolo. Exista vreo posibilitate sa i se acorde indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Ccc si munca in strainatate ? Romeo10 Romeo10 Se poate munci intr-un stat non membru ue, si sa beneficiezi si de indemnizatie ccc ? Ce actiuni se poate lua impotriva ta in cazul in care ai face asa ceva ... (vezi toată discuția)