Buna ziua
In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale de la Unicredit in suma de 29800 lei .in luna decembrie a anului 2009 am solicitat in scris bancii o amanare de plata (fara a solicita o copie de pe aprobarea acesteia) acesta amanare fiind de cateva zile cu trecere in luna urmatoare, astfel in ianuarie 2010 am platit 2 rate a cite 450 lei conform graficului de rambursare .In anul 2012 am mers la banca din cu totul alte motive ,iar cand am prezentat buletinul la ghiseu am fost informat ca am o restanta de plata de cca 3500 lei motiv pentru care din acel moment nu am vrut sa mai platesc. deoarece m-am simtit furat.Mentionez ca pana cand m-am hotarat sa nu mai platesc, deja achitasem bancii cca. 15000 lei.In incheierea de sedinta spun ca m-au instiintat de cedarea creantei, mint deoarece eu am solicitat de la recuperatori in anul 2016 cesiunea de creanta.Dispun de toate dovezile de plata atat catre banca cat si catre executor.
In anul 2013 am fost executat silit . Zilele trecute ,am solicitat de la BEJ incheierea de sedinta si procesul verbal de situatie ..Stiind nr. de dosar m-am deplasat la Judecatorie si am solicitat incheierea de sedinta,deorece BEJ nu a vrut sa-mi dea acest document pe motiv ca nu il are, iar dumnealor au facut executarea in urma afisarii rezultatului pe PORTALUL INSTANTELOR.
Situatia de plata mi-a fost prezentata verbal si se prezinta la acesta data astfel:
Total de plata 8203 lei din care 3099 lei cheltuieli de executare iar restul de 5104 lei mai am de plata la creditul in discutie,situatie care este in concordanta cu evidenta mea
Va rog sa imi spuneti daca pot uzita de decizia Inaltei Curti contra recuperatorilor de creante decizie care spune ca:
,, Cererea de executare silită
(1) Executarea silită poate porni numai la cererea creditorului, dacă prin lege nu se prevede altfel.
(2) Cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convenţional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poştă, curier, telefax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.
În interpretarea şi aplicarea art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. ,,
Daca pot face uz de acesta decizie va rog sa imi spuneti si cum procedez, redeschid acel dosar si platesc taxa de timbru..!?.Executarea s-a facut prin mandatar.O firma de recuperare din Cipru a imputernicit o alta firma din Romania si acesta la randu-i a contactat executorul judecatoresc.
Va multumesc
Cu stima