avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere executare silita

Buna ziua,imi puteti spune va rog unde pot verifica daca mi s-a prescis executarea silita,stiu ca se poate verifica intr-o baza de date.Daca cumpar o casa si o trec pe numele sotului,banca are dreptul de a face executare pe bunul sotului?Multumesc.


Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
alinamariananistor, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinamariananistor , utilizator 20:27, 20 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Știți greșit, numai instanta poate constata dacă dreptul creditorului în ce va privește e prescris.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, dreptul de a obtine executarea silta se pescrie in termen de 3 ani de la data la care a luat nastere dreptul de a obtine executarea silita.Mai sigur ar fi sa cumpere sotul direct pe mumele lui,sa schimbati la notariat regimul matrimonial, dar si aceasta este o solutie relativa, deoece creditorii prejudiciati prin schimbarea sau lichidarea regimului matrimonial pot formula actiune revocatorie in termen de un an de la data la care au fost indeplinite formalitatile de de publicitate sau, dupa caz, de cand au luat la cunostinta mai inainte de aceste imprejurari pe alta cale.[Art.369 NCC]. Dar, cel mai important este ca imprumutul sa fie semnat exclusiv de dvs,sa fie ptr.nevoi presonale(ale dvs.)
Buna ziua,va multuesc pentru raspuns,in data de 26/07/2007 am luat un credit de nevoi personale cu buletinul iar in data de 24/01/2012 am intrat in imposibilitate de plata;in data de 24/02/2012 am primit comunicare de la Directia de Urmarire Credite.In data de 23/07/2013 primesc ca a fost vandut creditul iar executoul judecatoresc mi-a trimis ultima instiintare de proprire n data de 15/04/2015,dar nu au pe ce sa faca proprire,in acest caz va rog sa-mi spuneti daca s-a prescris,va multumesc din suflet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articol preluat de pe Cuculis.
”Toate executrile silite ale recuperatorilor Sunt NULE- ICCJ I-a Dinamitat Pe Recuperatori-Incuviintarile De Executare Nule-Cum Anulati Toate Executarile Silite-Decizia 19 Din 2018 Dezlegarea Unor Chestiuni De Drept-Avocat Cuculis
Date
20 March, 2019
Posted by
Avocat Cuculis Adrian
Comments
148
Inalta Curte I-a Desfiintat Pe Recuperatorii De Creante Tip – Kruk,Secapital SArL,Eos,Tonescu,GetBack, Invest Malta Si Altii
Decizia cu efecte la zi in 2019 ii pune pe recuperatori in ilegalitate!
Executarile Silite Ale Recuperatorilor Pot Fi Anulate Daca Nu Respecta Deciziile ICCJ.
Toate Executarile Lor Au Fost Incepute ILEGAL-Am Spus Asta Inca De Acum 3 Ani Iar Inalta Curte A Confirmat Acest Lucru Printr-o Decizie OBLIGATORIE Pentru Toate Instantele-Avocat Cuculis
Inainte de toate, aduceti-va aminte de decizia 9 a ICCJ o gasiti AICI-
Sa vedem decizia ICCJ care ii arunca in afara legii pe toti recuperatorii de creante de prin afara tarii care actioneaza impotriva debitorilor din Romania cu executari silite ilegale-
Ce articol de legele a fost analizat de catre ICCJ prin decizia 9/2018 A ICCJ ?
Cel prin care recuperatorii de creante erau reprezentati de catre alti recuperatori de creante si dam un exemplu – INVESTCAPITAL MALTA LTD reprezentat de KRUK ROMANIA S.A .
Acest lucru este ilegal si poate duce la anularea intregii executari silite!
Cererea de executare silită
(1) Executarea silită poate porni numai la cererea creditorului, dacă prin lege nu se prevede altfel.
(2) Cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convenţional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poştă, curier, telefax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.
ATENTIE – REGULA ERA CA PENTRU TOTI RECUPERATORII DE CREANTE CE ACTIONAU IN ROMANIA, O ALTA ENTITATE SA LE REPREZINTE INTERESELE, cum ar fi fost pentru Secapital SARL , mergea KRUK S.A sau avocatul lui KRUK S.A la executor sa depuna cererea de executare, fapt ce s-a dovedit a fi ILEGAL, transformand TOATE executarile de acest tip in executari NULE!
Ce a decis Inalta Curte De Casatie Si Justitie?
Decizia nr.19 în dosarul nr. 3251/1/2017
Admite sesizarea formulată de Tribunalul Sibiu – Secţia I civilă în dosarul nr.8860/306/2015 şi, în consecinţă, stabileşte că:
În interpretarea şi aplicarea art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.
Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.
DECIZIA DE MAI SUS I-A DESFIINTAT PE RECUPERATORII DE CREANTE

Cum se interpreteaza decizia ?
Toti recuperatorii de creante cu sediile in afara tarii(pentru a nu plati taxe), si-au “angajat” in Romania, alte societati de recuperare creante tip KRUK, Eos si altii, iar prin aceste instrumente FINANCIARE, maini lungi ale creditorilor, ei coordoneaza executarile silite.
Vizualizati si :

Vedeti aici si cum se formuleaza contestatia la executare in 2019?
Dupa aparitia deciziei 9 /2016 a ICCJ prin care s-a aratat ca in instanta in raport de art. 84 cod procedura civila, acesti recuperatori NU pot fi reprezentati in instanta de catre alti recuperatori, personal am spus de atunci ca nici cererile de executare silita NU POT FI DEPUSE DE CATRE ALTE PERSOANE JURIDICE TIP RECUPERATORI SI NICI DE AVOCATII LOR in cazul in care intre avocati si recuperatorii din afara tarii nu exista un mandat dat in mod direct, astfel incat ICCJ prin decizia cu numarul 19 din 2018 a stabilit ca SESIZAREA EXECUTORULUI JUDECATORESC implicit acela fiind primul ACT DE EXECUTARE SILITA prin solicitarea incuviintarii executarii silite, este lovit de nulitate absoluta in baza acestei decizii!
Cum ii ajuta chiar si pe debitorii deja executati sau cu procese respinse sa redeschida dosarele vechi?
Sunt multe executari silite ce au fost demarate iar debitorii din diverse motive au avut cererile de chemare in judecata respinse fiindca instantele de judecata in mod GRESIT nu au aplicat aceasta aparare chiar inainte ca ICCJ sa stabileasca ca recuperatorii nu au dreptul acesta!
Cititi si despre:
Restrangerea Executarii Silite-Metoda De Suspendare A Executarii Excesive
Creditorul Adjudeca Imobilul Executat Silit – Cum Contest Executarea Silita
20000 De Euro Anulati De La Recuperatorul De Creante Secapital Si Reprezentantul Ilegal Kruk Care Pierd In Instanta Contestatia-Avocat Cuculis
O Noua Executare Silita Inceputa De Secapital Anulata De Catre Instanta Judecatoriei Sectorului 6-Avocat Cuculis
Care Sunt Cazurile In Care Executorul Nu Poate Sa Puna Poprire-Art. 729 Cod Procedura Civila-Contestatie Execuare Silita-Avocat Cuculis
Ce au de facut cei care sunt executati in prezent?
Pentru cei ce sunt executati silit in prezent ei trebuie sa invoce aceasta decizie sa formuleze o contestatie la executare imediat si sa se prevaleze de acest efect al deciziei ICCJ.
Ce au de facut cei care au dosarele deja inchise cu Executarile Silite Ale Recuperatorilor care sunt ilegale?
Art. 509 alin. 5 revizuirea hotararilor judecatoresti se poate face atunci cand –
Obiectul şi motivele revizuirii
(1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă:
5. după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor;
Sau contestatia in anulare
Obiectul şi motivele contestaţiei în anulare
(1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.
(2) Hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când:
2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;
De ce sunt executarile Silite Ale Recuperatorilor executarile silite NULE?
Prin faptul ca executorul judecatoresc a fost sesizat de catre un mandatar sau avocat al mandatarului persoana juridica, iar executorul a depus o cerere de incuviintare a executarii silite la instanta, iar ICCJ a stabilit ca recuperatorii de creante NU pot fi reprezentati prin persoane juridice sau avocatii lor si nici nu pot sesiza executorul judecatoresc prin alte persoane juridice sau avocatii mandatarilor, atunci cererea de INCEPERE A EXECUTARII SILITE ESTE NULA iar conform codului de procedura civila INTREAGA EXECUTARE SILITA ESTE NULA ABSOLUT!
Av.Drd. Cuculis Adrian”
Sotului meu i-a venit mesaj ca-l executa silit,o vreme nu l-a gasit,Imi puteti spune daca pot face ceva cu acest articoș.Creditul a fost vandut in 2013 catre o firma olandeza,care nu are reprezentanta in Romania.V amultumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
alinamariananistor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatorii de credite nu mai pot executa silit datornicii?! demyco79 demyco79 Instanţa supremă a decis că o firmă nu poate fi reprezentată în instanţă de o altă firmă atunci când este vorba despre executarea silită, decizia ... (vezi toată discuția)
Top factoring Mia4 Mia4 Buna ziua! Va rog mult daca puteti sa imi spuneti cum sa procedez...am avut un credit in franci elvetieni din 2007. In urma unui divort am ramas sa platedc eu ... (vezi toată discuția)