1.depasirea plafonul de 100000 euro la ce curs se calculeaza,adica daca pe 2009 (ian-sept) am 400000 lei venit fara tva cu ce curs /euro impart
2. de la 01.01.2010 se modifica din p.de vedere a tvu-lui prest. de serviciide tip lohn -beneficiarul este de ex.Germania
In 2009 ramineti platitor de tva trimestrial, indiferet de valoarea cifrei de afaceri. In 2010, in functie de cursul de la 31 dec 2009, daca val CA este mai mare de 100000 euro se trece la plata lunara.
In cursul anului se modifica perioada fiscala in ceea ce priveste tva, numai in cazul in care exista achiz intracomitare.
Nu faceti confuzie intre tva si trecerea la impozit pe profit pt microintreprnderile care au in cursul anului CA mai mare de 100000 euro.
Raspundeti-mi va rog frumos la urmatoarea intrebare: Sunt platitoare de tva lunar (CA 2008 > 100 mii euro), daca la sf anului 2009 voi avea o CA inferioara plafonului de 100 mii euro voi redeveni platitoare de tva trimestrial???
Va multumesc!
art. 156^1 din Codul Fiscal :
1) Perioada fiscală este luna calendaristică.
(2) Prin derogare de la alin. (1), perioada fiscală este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabilă care în cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro al cărui echivalent în lei se calculează conform normelor.
in concluzie se poate reveni la perioada trimestriala de depunere a decontului TVA.
interdictia se refera strict la achizitiile intracomunitare.
Tva
ani_muresan2000
daca in anul 2009 am fost platitor de tva lunar conform cifrei de afaceri a anului 2008,in anul 2010 pot deveni platitor de tva trimestrial daca cifra de ... (vezi toată discuția)