avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vrea sa recuperez vechimea de 5 ani Israel
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vrea sa recuperez vechimea de 5 ani Israel

Cum sa recuperez ani de vechime de Israel sunt Croitoru Radu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 28 Mai 2018
Mergeti in Israel si solicitati de la institutiile abilitate un document care sa reiasa activitatea dvs in acea tara.

Cetatenii români care au lucrat în Israel îşi vor putea cumula stagiile de cotizare pentru a beneficia de pensie.

Ordin 254/2013 privind intrarea in vigoare a unor tratate internationale
Art. 5
La data de 1 ianuarie 2013 a intrat in vigoare Acordul dintre Romania si Statul Israel in domeniul securitatii sociale, semnat la Ierusalim la 28 februarie 2011, ratificat prin Legea nr. 150/2012, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 548 din 6 august 2012.

Astfel, persoanele care au fost asigurate atat in baza legislatiei de asigurari sociale romane, cat si in baza celei israeliene, vor primi drepturi de pensie, sub rezerva indeplinirii conditiilor legale, atat in sistemul unitar de pensii publice din Romania, cat si in sistemul de pensii din Israel, drepturi care vor fi platite pe teritoriul statului unde aceste persoane isi au domiciliul.

Cererea de pensie, insoţită de documentele doveditoare, se depun la instituţia de asigurări sociale de domiciliu; aceasta va transmite în celălalt stat documentele necesare în vederea stabilirii drepturilor de pensie.

Comunicare între cele doua institutii din Romania si Israel se face prin intermediul formularelor de legătură.

La stabilirea drepturilor de pensie se au în vedere perioadele de asigurare realizate în ambele state iar drepturile se acordă proporţional cu perioada realizată în fiecare stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din israel clarificare clarificare Buna ziua, Ma puteti indruma va rog pentru a sti carei institutii trebuie sa ma adresez in privinta acordarea pensiilor aferente perioadei lucrate in Israel? ... (vezi toată discuția)
Pensie din israel pentru cetateni romani? NicolaeFi NicolaeFi Buna ziua, imi puteti spune va rog daca mama are dreptul la pensie din Israel? Ea este nascuta in 1945. A lucrat in Romania 26.5 ani, dupa care s-a lasat de ... (vezi toată discuția)
Ani de vechime lucrati in israel Alynamycina Alynamycina Buna Ziua, Va scriu pentru o simpla intrebare:tatal meu a lucrat 5 ani in israel cu contract de munca si nu stie cum poate sa faca pentru a pune acei ani ... (vezi toată discuția)