avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de S+D+ SL in ture pentru asigurarea continuitatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de S+D+ SL in ture pentru asigurarea continuitatii programului

"munca prestata de personalul din cadrul administratiei publice sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor,in vederea asigurarii continuitatii activitatii, in zilele de repaus saptamanal,de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare, nu se lucreaza,IN CADRUL SCHIMBULUI NORMAL DE LUCRU,se plateste cu un spor de pana la 100% din salariul de baza al functiei indeplinite; (2) -Munca astfel prestata si platita nu se compenseaza si cu timp liber corespunzator"
Aceste ore nu ne sunt platite si nici ore libere nu ni se dau, cum putem rezolva situatia?
Cel mai recent răspuns: czvansvsa , utilizator 09:43, 29 Mai 2018
Printr-o actiune in instanta ... de unde ati citat textul ?
Din legea 153/2017, punctul 6.2, capitolul II, anexa VIII (administratia publica sanitar veterinara).
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
czvansvsa, utilizator
OUG 90/2017
Art. 8.
Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea- cadru nr. 153/2017, în anul 2018, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.
Art. 21 din Legea 153/2017 se refera la "sporul pentru munca suplimentară" efectuata in afara programului si in zilele de S, D + SL, prin urmare art. 8 din OUG 90/2017 nu se aplica la punctul 6.2, capitolul II, anexa VIII, unde se specifica "Munca astfel prestata si platita nu se compenseaza si cu timp liber corespunzator".
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
czvansvsa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor sambata duminica Adilica Adilica Daca nu este prevazut in contractul individual de munca nici un spor pt munca desfasurata in zilele de sambata si duminica si angajatorul nu doreste ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare in sectorul bugetar animarsrl animarsrl Potrivit art.21 din Legea- cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, (1) Munca suplimentară prestată peste programul ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)