avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neplată factură online
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neplată factură online

Bună,

Acum un an, am început să colaborez cu o firmă din Germania, pentru revânzarea serviciilor sale (precum găzduirea site-urilor web și spațiu virtual de stocare), care nu implicau de altfel niciun fel de transport. Totul era online.
Aceștia mi-au deschis un cont de vânzător (reseller) și m-au pus să verific datele (mi-au cerut o poză cu un Act de Identitate). Am colaborat în jur de o lună cu aceștia, sau chiar mai puțin.

Ideea era simplă: plătesc înainte, activează serviciul imediat după efectuarea plății.

Problema e că, după o lună, am încetat sa mai colaborez cu aceștia. Totul era "pe verde" și nu au existat niciun fel de neplăceri. Toate facturile erau achitate pentru perioada prescrisă. Însă, după aproape un an și ceva, m-a contactat un reprezentat și a spus că sunt dator firmei cu aproximativ 1000 RON pentru că nu am plătit la timp facturile fiscale. Revenind la ce spuneam, înainte să închei orice activitate, nu am mai intrat pe contul de reseller și toate facturile erau "Plătite". Dupa această perioadă, m-am uitat în contul de reseller și observ că acele facturi, adică toate, au fost setate timp de 3 luni. Și asta ar fi însemnat sa plătesc încă 2 luni de utilizare, pentru fiecare factura din cont. Totuși plata era lunară! Nu trimestrială/semi-anuala sau anuală. Serviciile lor, nici nu le-am utilizat în perioada aceea. Ce aș putea să fac?

Ca informație suplimentară, firma se află în Germania și abia după un an s-au decis să mă contacteze pentru a mă inștiința de starea facturilor.

Ce pot să fac în această situație? Pot fi dat în judecată? Prin ce mijloace aș putea să mă apăr în cazul unui viitor proces? Cum ar putea aceștia să acționeze?
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
alexandruct, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se inregistreaza in contabilitate un domeniu pe internet? corina61 corina61 Am achizitionat un domeniu pe internet, unde avem un site de prezentare. Cum se inregistreaza in contabilitate aceasta achizitie? Este o achizitie ... (vezi toată discuția)
Plata factura srl fara activitate WebDesign WebDesign Buna ziua, Am infiintat de curand o firma (SRL cu asociat unic). Firma are sediu social si punct de lucru in acelasi spatiu. Firma este infiintata in jurul ... (vezi toată discuția)
Magazin online diana.iacob1 diana.iacob1 Buna ziua! Doresc sa deschid un magazin online, insa fiind mai diferit decat celelate magazine, am nevoie de ajutorul dvs. Va voi explica care va fi mersul ... (vezi toată discuția)