Bună,
Acum un an, am început să colaborez cu o firmă din Germania, pentru revânzarea serviciilor sale (precum găzduirea site-urilor web și spațiu virtual de stocare), care nu implicau de altfel niciun fel de transport. Totul era online.
Aceștia mi-au deschis un cont de vânzător (reseller) și m-au pus să verific datele (mi-au cerut o poză cu un Act de Identitate). Am colaborat în jur de o lună cu aceștia, sau chiar mai puțin.
Ideea era simplă: plătesc înainte, activează serviciul imediat după efectuarea plății.
Problema e că, după o lună, am încetat sa mai colaborez cu aceștia. Totul era "pe verde" și nu au existat niciun fel de neplăceri. Toate facturile erau achitate pentru perioada prescrisă. Însă, după aproape un an și ceva, m-a contactat un reprezentat și a spus că sunt dator firmei cu aproximativ 1000 RON pentru că nu am plătit la timp facturile fiscale. Revenind la ce spuneam, înainte să închei orice activitate, nu am mai intrat pe contul de reseller și toate facturile erau "Plătite". Dupa această perioadă, m-am uitat în contul de reseller și observ că acele facturi, adică toate, au fost setate timp de 3 luni. Și asta ar fi însemnat sa plătesc încă 2 luni de utilizare, pentru fiecare factura din cont. Totuși plata era lunară! Nu trimestrială/semi-anuala sau anuală. Serviciile lor, nici nu le-am utilizat în perioada aceea. Ce aș putea să fac?
Ca informație suplimentară, firma se află în Germania și abia după un an s-au decis să mă contacteze pentru a mă inștiința de starea facturilor.
Ce pot să fac în această situație? Pot fi dat în judecată? Prin ce mijloace aș putea să mă apăr în cazul unui viitor proces? Cum ar putea aceștia să acționeze?