avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto cu hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto cu hotarare judecatoreasca

Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru a mi se restitui taxa auto platita plus taxele (timbrul fiscal de 10%platit de mine pentru judecarea cazului) Am dus hotararea la finante si au inregistrat-o acolo zicandu-mi sa astept o luna sau 6 luni 1 an, doi nu se stie......sa mai vedem. Tot acolo se depun toate cererie pentru restituire taxa auto fara hotarare judecatoreasca. nu se stie cand se vor de banii.
Intrebare: Daca am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu este un termen in care ar trebui sa fie pusa in aplicare? cum si cand ar trebui respectata aceasta hotarare? Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 11:45, 30 Mai 2018
Sumele stabilite de instanta judecatoreasca prin hotarare definitiva se restituie de catre organele competente astfel:
- taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante pentru autovehicule se restituie in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018;
- timbrul de mediu pentru autovehicule se restituie in termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.
Va multumesc mult pentru raspuns. O zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare timbru mediu Roxistef Roxistef Bună Seara! Am câștigat prin instanta, am primit decizia de restituirea taxei timbrului de mediu în Februarie 2018 dar nu se virează banii . Ce ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu (prima inmatriculare) ifronea ifronea buna ziua; ma intereseaza sa stiu cum se face procedura prealabila la Finante? cine a facut-o il rog sa ma ajute si pe mine; ma intereseaza in mod special ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto/mediu masina vanduta adidum73 adidum73 Buna ziua, Buna ziua, Rog un sfat si pasii de urmat pentru recuperarea taxei de auto/mediu (~ 650 EUR) platita in 2010 pentru un autoturism achizitionat ... (vezi toată discuția)