Pot deconta bonurile de combustibil la PFA - ca si cheltuiala ...dar de taxi ?
Pot deconta bonurile de combustibil (chelt si TVA ) la PJ , pt transport angajat ~la si de la locul de munca ~ ?
VA ROG DIN SUFLET .....DA / NU
Mutumesc , oricum o sa iau raspunsul ca o parere .nu ca fiind litera de lege ( v.OG 34/2009 )
"Pot deconta bonurile de combustibil la PFA - ca si cheltuiala ...dar de taxi ?"
Din cate stiu exista o limita cu privire la decontarea bonurilor de combustibil pe PFA pentru a fi trecute ca deductibile si as vrea sa stiu care este limita. La fel si pentru bonuri emise de taxi.
Eu nu stiu sa existe vreo limita cu privire la cheltuieli legate de transport , combustibil , taxi ...la PFA . Nu am aceasta informatie . Lamuriti-ma va rog . Multumesc mult
Dupa noile modificari, cheltuiala cu combustibilul poate fi scazuta din registrul de casa. Atat. Nu se mai accepta decontarea TVA, decat pentru firmele care au ca obiect transporturi si ale caror masini sunt folosite pentru a desfasura activitatea inscrisa in codul caen. Cand spun transporturi nu ma refer strict la transporturi rutiere sau taxi. Cuprinde si activitatea de distributie marfuri si altele asemanatoare. In orice caz, pentru plimbarile angajatilor sau patronilor pe banii firmei, nu se mai accepta decontari decat justificate. Nu cred ca organele de control o sa va ia de bune bonurile de taxi, daca ele sunt numeroase, intrucat scopul societatii este de a crea profit. Daca firma arunca cu banii sa se plimbe patronii sau angajatii cu taxiul, asta este contrar scopului societatii. Eu am vazut cazuri, cand un patron aducea bonuri de taxi pentru a le scadea din contabilitate, ale caror ore inscrise erau dupa orele 22.00, cand mergea el prin cluburi. Va dati seama ca bate la ochi.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.