avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general as vrea un raspuns ~sec~
Discuție deschisă în Contabilitate în general

as vrea un raspuns ~sec~

Pot deconta bonurile de combustibil la PFA - ca si cheltuiala ...dar de taxi ?
Pot deconta bonurile de combustibil (chelt si TVA ) la PJ , pt transport angajat ~la si de la locul de munca ~ ?
VA ROG DIN SUFLET .....DA / NU
Mutumesc , oricum o sa iau raspunsul ca o parere .nu ca fiind litera de lege ( v.OG 34/2009 )
Raspunsul sec este DA. (asta e ca in bancul cu Bancul scurt si Bancul lung.Banc scurt, "banc" si banc lung, baaaaaaaaanc....:giggle:
"Pot deconta bonurile de combustibil la PFA - ca si cheltuiala ...dar de taxi ?"

Din cate stiu exista o limita cu privire la decontarea bonurilor de combustibil pe PFA pentru a fi trecute ca deductibile si as vrea sa stiu care este limita. La fel si pentru bonuri emise de taxi.
Eu nu stiu sa existe vreo limita cu privire la cheltuieli legate de transport , combustibil , taxi ...la PFA . Nu am aceasta informatie . Lamuriti-ma va rog . Multumesc mult

pentru Cactusul
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters109653, utilizator
Referitor la cheltuiala / TVA combustibil : Nu aprovizioneaza si nici nu distribuie nimeni marfa ...Nu am spus asta . Ma refeream la OG 34/2009.
Dupa noile modificari, cheltuiala cu combustibilul poate fi scazuta din registrul de casa. Atat. Nu se mai accepta decontarea TVA, decat pentru firmele care au ca obiect transporturi si ale caror masini sunt folosite pentru a desfasura activitatea inscrisa in codul caen. Cand spun transporturi nu ma refer strict la transporturi rutiere sau taxi. Cuprinde si activitatea de distributie marfuri si altele asemanatoare. In orice caz, pentru plimbarile angajatilor sau patronilor pe banii firmei, nu se mai accepta decontari decat justificate. Nu cred ca organele de control o sa va ia de bune bonurile de taxi, daca ele sunt numeroase, intrucat scopul societatii este de a crea profit. Daca firma arunca cu banii sa se plimbe patronii sau angajatii cu taxiul, asta este contrar scopului societatii. Eu am vazut cazuri, cand un patron aducea bonuri de taxi pentru a le scadea din contabilitate, ale caror ore inscrise erau dupa orele 22.00, cand mergea el prin cluburi. Va dati seama ca bate la ochi.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters69724, utilizator

Alte discuții în legătură

Bonuri decontabile ContSters109653 ContSters109653 1. Am intrebat la AFP Timis daca bonurile ( de orice fel -in afara de combustibil) pot fi luate in calcul ca si cheltuiala .Raspunsul a fost acela ca , nu ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Deductibilitate bonuri benzina morodansv morodansv Noua lege a bonurilor de combustibil din 14.03.2013 se aplica si cei care nu sunt platitori de tva, dar care inregistreaza cheltuieli cu combustibil? (vezi toată discuția)