avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferenta salariu propus prin notificare si salariu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferenta salariu propus prin notificare si salariu stabilit prin contractul de munca

In urma unui interview am fost anuntata ca: urmeaza sa ma angajeze, pe un salariu brut de 750 Euro. Salariul se va plati in RON, la cursul mediu lunar (calculat ca medie aritmetica a cursurilor BNR din luna respectiva). In contractul pe care l-am semnat, la punctul Salariu apare, citez: salariul de baza lunar brut este de 3000 lei, echivalent a 750 Euro calculat la un curs de schimb de 4 lei/Euro. Salariul se va plati in RON, la cursul mediu lunar, calculat exact ca in paragraful anterior.
- Sa consider ca am fost dezinformata in mod voit, un salariu propus in notificarea initiala si altul in contract?
- Este corect sa se foloseasca o rata de conversie Euro/Ron diferita de cursul BNR si mai ales, diferita de ceea ce scrie clar in contract, Salariul se va plati in RON, la cursul mediu lunar (calculat ca medie aritmetica a cursurilor BNR din luna respectiva)?
Ce as putea face acum? In momentul primirii notificarii de angajare, eu mi-am depus demisia la firma la care lucram.


Cel mai recent răspuns: LaurentiaC , utilizator 09:54, 29 Mai 2018
Ati vorbit cu angajatorul despre aceasta situatie ?
Astazi vorbesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza cursul mediu anual? analici analici Buna ziua ma puteti ajuta cu modul de calcul la cursul mediu anual la moneda euro? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de munca cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: vreau ca salariatii sa primeasca echivalentul in RON a salariului net negociat cu patronul strain in ... (vezi toată discuția)
Salariul minim si obligatia firmelor de a-l acorda cristidinu77 cristidinu77 buna ziua as dori sa stiu daca este obligatoriu pentru orice firma privata sau de stat sa asigure salariul minim pe economie? va multumesc (vezi toată discuția)