avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere fost proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere fost proprietar

Buna ziua, am cumparat un apartament si dupa ce m-am mutat s-a afisat intretinerea pe doua luni de inainte sa fie al meu. Fostul proprietar a zis ca isi va plati datoriile si mi-a spus si notarul ca e datoria lui sa si le plateasca, dar acum nu mai plateste si nu mai raspunde la telefon.
Precizez ca este trecut si in contractul de vanzare cumparare ca fostul proprietar trebuie sa isi plateasca datoriile pana in momentul in care elibereaza apartamentul si ne-am si inteles verbal ca asa va face.
In cazul in care tot nu plateste, asociatia de locatari pe cine va da in judecata, pe mine, noul proprietar, sau pe cel ce detinea la momentul respectiv imobilul. Si ce as putea sa fac eu ca fostul proprietar sa isi plateasca datoriile, sa il dau in judecata? Care ar fi procedura si costurile?
In plus de aceasta, a eliberat apartamentul si la vreo doua saptamani dupa data prevazuta in contract si m-a facut pe mine sa am cheltuiei in plus.
Cel mai recent răspuns: andrei227 , utilizator 11:19, 30 Mai 2018
Nu aveti dvs nicio treaba cu datoriile lui.Asociatia sa ii incaseze fondul de rulment pentru datorii.Daca i-au dat deja banii,sa fie sanatosi,sa-l dea in judecata.
I-au dat inapoi banii din fondul de rulment.
Actele le-am semnat in februarie si el a eliberat apartamentul dupa mijlocul lui martie. El trebuie sa plateasca pana l-a eliberat, cum scrie in contractul de vanzare cumparare, nu?
Adica februarie si martie, (dupa ce l-a eliberat am mers la administrator si i-am zis sa treaca 0 persoane pana la sfarsitul lunii, si eu m-am mutat la 1 aprilie)
De cand ati semnat actele,sunteti proprietar.Trebuie sa platiti si sa il dati in judecata pe fostul proprietar...dar nu stiu dc se merita.
pai.. e cam in contradictie cu ce ai zis mai devreme, cum ca nu am treaba cu datoriile lui.
scrie in contract ca el trebuie sa plateasca.
da...dar nu ati spus ca ati semnat in februarie si el a plecat in martie.De cand ati semnat,sunteti proprietar.Asta pentru asociatie.Dvs,pentru ca aveti scris in contract, puteti sa il dati in judecata pentru recuperarea datoriei.

Alte discuții în legătură

Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am vandut un apartament in data de 27.03.2023. in data ... Kyrcea Kyrcea Buna ziua Am vandut un apartament in data de 27.03.2023. In data de 21.03.2023 am platit intretinerea in avans pe doua luni ( Februarie si Martie ) ca pe ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere lasate de fostii proprietari natalia84 natalia84 Am cumparat un apartament in noiembrie (actul de vanzare-cumparare semnat pe 2.11.2010) si am intrat in posesia lui \"de fapt si de drept\", asa cum prevede ... (vezi toată discuția)