Am cumparat un apartament in noiembrie (actul de vanzare-cumparare semnat pe 2.11.2010) si am intrat in posesia lui "de fapt si de drept", asa cum prevede contractul in data de 2 dec. Efectiv ne-am mutat pe 28 noiembrie (pt ca fostii proprietari avea o perioada de maximum o luna sa elibereze apt). In momentul semnarii actelor, proprietarii au demonstrat (in mod real) ca nu au datorii in acel moment la intretinere, gaze, etc. Ei au mai stat aproape o luna acolo, adica luna noiembrie, in care au mai adunat datorii de 350 de lei, pe care s-au angajat sa le plateasca, ca doar sunt ale lor. Ieri s-au sucit, si au zis frumos ca nu vor sa plateasca, ca e treaba noastra, e apt nostru, nu-i mai intereseaza.
Se poate demonstra foarte usor in acte ca nu noi am locuit in noiembrie acolo si ca datoriile nu sunt ale noastre.
Acum nedumerirea mea este: cine ar trebui sa ii dea in judecata ? Noi sau asociatia de locatari (blocul are propria asociatie) ?
In definitiv, nu prea e treaba noastra. E treaba asoc. sa isi recupereze banii. Noi am intrat din dec si ne-am platit datoriile pentru decembrie. Iar acum administratora ne ameninta ca daca nu rezolvam noi, penalizarile vor fi trecute in contrul apt nostru, ceea ce nu e logic.Astept parerile dvs. Multumesc !
Vedeti daca avea fond de rulment si daca da, solicitati asociatiei sa plateasca acele cheltuieli din fondul lui de rulment (urmand ca apoi sa-l reintregiti dumneavoastra si sa ramana al dumneavoastra pentru ca daca nu le spuneti asa or sa fie reticenti sa scada fondul total de rulment).
Daca a apucat sa si-l retraga o sa fie o "tiganeala" la nesfarsit pe tema asta din pacate pentru dumneavoastra, prin tot ceea ce ne povesteati ca va urma (penalizari ce vi se vor trece, contestatii din partea dumneavoastra, nervi si tot tacamul).
Succes!
Dvs aveti obligatia legala de a plati cheltuielile catre asociatia de proprietari incepand cu data de la care ati devenit proprietar. Anterior acestei date nu este treaba dvs. E problema asociatiei si a vechilor proprietari.
@natalia84,
Dumneavoastra ati devenit proprietari la data 2.11.2010, dupa cum spuneti. De la acea data trebuie sa achitati datoriile catre asociatie si catre toti furnizorii pentru acel apartament. Cei din conducerea asociatiei ca si cei care furnizeaza gaz, energie electrica..., nu pot sti si nu-i intereseaza daca dumneavoastra v-ati inteles cu altcineva sa locuiasca in apartament o luna sau 7 luni. Puteati, teoretic, sa deveniti proprietar in 2 noiembrie si sa-l inchiriati pentru 3 luni cuiva. Acest chirias pleaca peste cele 3 luni si nu plateste nimic la asociatie, la telefoane, curentul electric, gazul... Dumneavoastra, proprietarul sunteti dator catre toti acesti furnizori si catre asociatie.
Ca o masura de prevedere, atunci cand i-ati dat banii pe apartament trebuia sa conveniti asupra unei sume care sa ramana la dumneavoastra drept garantie si pe care o dadeati vanzatorului cand elibera apartamentul. Ca in afara de datoriile la intretinere, pot fi datorii si la alti furnizori sau putea sa va lase apartamentul fata calorifere, fara geamuri, fara cada, fara toate instalatiile...
In 2007 am participat la o asemenea tranzactie (cumparatorul era din familia mea iar vanzatorul vecin de palier de peste 20 de ani) si-am convenit ca din cei 85 mii euro, vanzatorul sa primeasca pe loc 80 de mii, iar 5 mii euro ia primit peste 6 luni cand a eliberat apartamentul. Dupa eliberarea am colindat 2 zile pe la asociatie si furnizori impreuna cu fostul proprietar, a achitat tot si-apoi i-am dat cei 5 mii euro. Am ramas prieteni si-acum chiar daca nu mai suntem vecini.