avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine achita datoriile la intretinere ale vechiului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine achita datoriile la intretinere ale vechiului proprietar?

Buna ziua,
In luna august 2014 am cumparat apartamentul, actele la notar s-au semnat pe data de 28 august iar adeverinta de la asociatia de proprietari unde este specificat ca vanzatorul(vechiul proprietar) nu mai are datorii este din data de 26 august. In contractul de vanzare cumparare este mentionata aceasta adeverinta insa ne-am trezit acum ca avem de plata conform asociatiei de proprietari, intretinerea pentru lunile: iulie si august la care se adauga penalizari, fond de rulment si de reparatii afeent acestor luni(luni in care in apartament au stat vechii proprietari). Eu consider ca am de achitat doar intretinerea aferenta lunii septembrie. Cum este legal si ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:08, 27 Noiembrie 2014
In aceste situatii, daca asociatia are fond de rulment, lunile in care vechiul proprietar inca mai locuieste in apartament, dupa ce a vandut, se acopera din fondul lui de rulment. Restul ce ramane, daca ramane ceva, i se inapoiaza la o luna distanta de momentul cand s-a mutat efectiv din apartament, dupa ce s-au stins toate datoriile lui de pe lista de intretinere.

In cazul in care nu exista fond de rulment, administratorul nu trebuia sa-i elibereze adeverinta decat daca achita o suma asiguratorie care sa acopere 1-2 luni urmatoare cand era clar ca a locuit in apartament.
Cei de la administratie cu fondul de rulment au stins o parte din penalizari, ramanand in continuare de plata intretinerea pentru cele doua luni: iulie si august, eu am achitat prin banca intretinerea aferenta lunii septembrie, insa administratia ma preseaza sa achit si restanta vechiului proprietar. Cum pot proceda in aceasta situatie?
Cotele lunii iulie si august nu sunt ale dv.
Cum am zis mai sus, dar extins un pic, daca stia ca nu ajunge fondul de rulment, trebuia sa-i fi cerut o suma in plus de achitat si dupa aceea ii elibera adeverinta.

Este greseala exclusiva a administratorului.
Nu acceptati sa platiti acea restanta.
Luati legatura cu fostul proprietar sa-si platesca debitele la intretinere deoarece in actul de vanzare-cumparare a garantat ca apartamentul nu este grevat de datorii. Cititi contractul si verificati.
Uneori e bine ca noul proprietar sa-si ia masuri de siguranta si sa retina o parte din pretul apartamentului pana cand verifica plata la zi catre fiecare furnizor, inclusiv catre asociatia de proprietari.
Ati avut aceleasi probleme la furnizorul de energie electrica si gaz ori inca nu ati ajuns acolo sa incheiati contractul de furnizare pe numele dumneavoastra?
Dar la cablu tv, telefon fix, cum stati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere sutica sutica Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment -asociatia de locatari Gabriela Tanase Gabriela Tanase Firma la care lucrez este proprietara unui apartament intr-un imobil in care nu exista asociatie de proprietari ci doar Asociatie de locatari. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Afisare intretinere mnmgfd mnmgfd Va rog sa imi spuneti cate zile trebuie afisata intretinerea la vizier? Multumesc! (vezi toată discuția)