avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de intretinere

Buna ziua. Am cumparat o garsoniera. Contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat la data de 28 august a.c., eu intrand in posesia garsonierei la data de 01 septembrie 2o12. Este legal ca presedintele asociatiei de locatari sa ma puna sa platesc cheltuielile de intretinere aferente lunii august daca eu nu am locuit in acest imobil in luna august? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sutica , utilizator 22:34, 30 Octombrie 2012
Trebuia sa ajungeti la o intelegere in momentul vanzarii cine va suporta cheltuielile dupa plecare ?
- ar mai fi varianta daca fostul proprietar nu a retras fondul de rulment sa acopere cheltuielile iar dv. sa va faceti un nou fond de rulment .
Nu ati precizat daca achizitia imobilului s-a realizat prin document notarial,respectiv daca asociatia de proprietari la data vanzarii a eliberat adeverinta referitor la eventualele restante inregistrate/
apartament
Legal,nu va revine obligatia sa achitati c/v costuri de intretinere decat din luna urmatoare mutarii in fapt
Multumesc pentru raspunsuri. Contractul de vanzare cumparare s-a facut prin notar, fostul proprietar a adus adeverinta pentru plata intretinerii la zi, respectiv data de 28 august.Cheltuielile aferente lunii august nu erau inca calculate. In contractul de vanzare-cumparare nu exista nici o clauza prin care eu, cumparatorul, preiau vreo datarie a fostului proprietar. Nu as vrea sa fiu inteleasa gresit, nu e o suma exorbitanta, este vorba doar de modul cum a fost pusa problema de administrator, obligandu-ma sa platesc cheltuieli de intretinere pentru o perioada in care eu nu am avut nici o calitate asupra acestui imobil. Mai mult, am vrut sa platesc azi intretinerea pe luna septembrie si a refuzat sa primeasca banii. Multumesc.
Asta se intampla pentru ca in adeverinta nu este trecuta o clauza speciala cu privire la luna de trecere de la eliberarea adeverintei si intrarea in posesie a apartamentului de catre noul proprietar.

Vedeti daca vechiul proprietar a avut fond de rulment sa i se opreasca aceasta luna din acest fond. Daca nu, puteti sa va opuneti sa platiti aceasta suma.
Administratorul trebuia sa stie acest lucru, ca dupa ce a eliberat adeverinta nu va mai da de vanzator.
Asa voi face.Nu voi plati. Si asta pentru ca, urmarind acest forum, am ajuns la concluzia ca unii administratori, presedinti de asociatii, ce-or fi, sar tot mai des calul.....Multumesc. O seara placuta!

Alte discuții în legătură

Cine achita datoriile la intretinere ale vechiului proprietar? mihaela_felicia23 mihaela_felicia23 Buna ziua, In luna august 2014 am cumparat apartamentul, actele la notar s-au semnat pe data de 28 august iar adeverinta de la asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii ultimelor 2 luni inainte de vanzarea unei locuinte cand intretinerea nu este afisata. nickalai17 nickalai17 Buna ziua, Am cumparat un apartament in noiembrie anul trecut si am o problema cu asociatia de locatari. Cand am cumparat apartamentul fostului proprietar i ... (vezi toată discuția)