avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... achitare datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

achitare datorii

Buna ziua,
In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa la intretinere nu au achitat datoriile si refuza in continuare sa le achite. In contractul de vanzare cumparare este stipulat faptul ca trebuie sa achite la zi dotiriile. Unde trebuie sa ma adresez pt a obtine plata datoriilor de catre fosti proprietari? mulltumesc!
Puteti formula actiune in instanta pentru obligarea lor la indeplinirea clauzei contractuale asumate, respectiv aceea de a plati la zi datoriile de intretinere.
dar pe dvs cine va supara?
vanzatorul "trebuia" sa aiba adeverinta de la asociatie unde se mentioneaza cine va plati datoriile, sau mai bine zis daca sunt preluate de cumparator sau vor fi achitate pana in momentul vanzarii apartamentului.

daca va sicaneaza asociatia, aratati contractul unde scria ca vanzatorul trebuie sa achite... asta in urma adeverintei care trebuia emisa dupa achitarea datoriilor
daca va pune la plata pe lista de plata, face-ti contestatie scrisa catre presedinte in termen de 10 zile de la afisare...

succes! bine ati venit in jungla convietuirii in asociatii...
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
valitinu, utilizator
daca in contractul de vanzare-cumparare a fost mentuionat faptul ca s-au achitat datoriile, si apartametul este deja in posesia dvs, nu mai aveti nicio obligatie.
defapt niciun notar public nu incheie contracte de vz-cum, fara adeverinta de la asociatia de locatari ! care e prbl ta defapt?
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
ContSters219511, utilizator
ioanadoljenco a scris:

In contractul de vanzare cumparare este stipulat faptul ca trebuie sa achite la zi dotiriile.

Incercati si spuneti-ne exact ce scrie in acel contract de vanzare-cumparare. Nu cred ca s-a incheiat la vreun notar un contract in care sa se prevada ceea ce ati scris dumneavoastra.
Ori vanzatorul achita toate datoriile catre asociatie si la notar ajunge adeverinta din care rezulta ca este cu plata la zi sau achiatat pana in luna...
Ori adeverinta eliberata cuprinde debitele catre asociatie si cumparatorul accepta in fata notarului sa preia datoria catre asociatie, scazand suma din pretul apartamentului.
Buna ziua,
Cand s-a facut tranzactia vanzatorul a avut adeverinta de la asociatie ca este cu plata la zi. Adeverinta s-a eliberat in septembrie pe 20, iar intretinerea pe luna august a venit dupa data de 20.09.2011.Vanzatorul a eliberat apartamentul pe data de 19.10.2011, iar intretinera aferenta lunilor august, septembrie si octombie nu s-a mai achitat. Administratotul nu ma obliga la plata datoriei fostilor proprietari, insa ma intreb daca eu trebuie sa ma tin de ei sa plateasca sau as putea sta linistita deoarece nu imi poate fi imputata aceasta datorie.

Iar in contractul de vanzare cumparare s-a specificat ca datoriile ce se vor cumula ulterior incheierii ctr pana la eliberarea imobilului se vor achita de catre vanzator.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii ultimelor 2 luni inainte de vanzarea unei locuinte cand intretinerea nu este afisata. nickalai17 nickalai17 Buna ziua, Am cumparat un apartament in noiembrie anul trecut si am o problema cu asociatia de locatari. Cand am cumparat apartamentul fostului proprietar i ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vanzare apartament deltady deltady Buna seara. Am cautat prin forum, am gasit cateva discutii pe marginea subiectului, dar nu prea m-am lamurit. Situatia noastra este asa: Un proprietar a ... (vezi toată discuția)