avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta vanzare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta vanzare apartament

Buna seara. Am cautat prin forum, am gasit cateva discutii pe marginea subiectului, dar nu prea m-am lamurit. Situatia noastra este asa: Un proprietar a solicitat eliberarea unei adeverinta ca nu are datorii, pe data de 04.09.2012. Noi pe 05.09.2012 afisam listele de plata aferente consumurilor din luna iulie. Ce ar trebui sa mentionam pe adeverinta ca sa nu ne trezim cu situatia in care noul proprietar va spune ca el a cumparat locuinta incepand cu 15.09.2012(de exemplu) si ca nu trebuie sa plateasca cota aferenta lunilor august/partial septembrie. Care e formularea corecta ? Administratorul spune ca va scrie pe adeverinta ca este achitata cota la intretinere inclusiv luna iunie.2012, ceea ce e adevart la data de 04.09.2012. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:33, 11 Ianuarie 2013
Este corect, specificati situatia apartamentului la data eliberarii adeverintei sau mai amanati pana calculati cotele si atunci treceti suma restanta. Pe listele de plata este specificata data afisarii listelor si data scadenta, nu?
Da, sunt specificate toate datele necesare(data afisare, data scadenta, perioada de afisare), dar nu mai putem amana...:(
Si eu am patit asa, a trebuit sa eliberez adeverinta cu o zi inainte de afisarea listei, semnau la notar, nu am avut probleme.
Ati folosit un anume tipizat, sau ...o adeverinta adaptata?
A venit proprietarul cu adeverinta de la notar, dar puteti face dumneavoastra una cu antetul asociatiei si in care sa specificati ca domnul X, proprietarul apartamentului...... nu are datorii fata de asociatie, ultima luna achitata fiind......., este simplu de facut.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)
Proprietar nou nu recunoaste restante esalonate, platite pana la data vanzarii apartamentlui conjoint conjoint Vara aceasta,in cadrul A.G a asociatiei de proprietari a fost constituit un fond in vederea achitarii datoriilor esalonate pe 12 luni catre furnizorul de ... (vezi toată discuția)