avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment -asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment -asociatia de locatari

Firma la care lucrez este proprietara unui apartament intr-un imobil in care nu exista asociatie de proprietari ci doar Asociatie de locatari. As dori sa stiu daca suntem obligati sa platim fondul de rulment conform Legii 230/2007-Legea Asociatiei de Locatari?
Pana acum am refuzat plata acestui fond intrucat nu ni s-a explicat baza legala si cum s-au calculat sumele.
Care pot fi consecintele neplatii?
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 20:28, 19 Noiembrie 2009
Vă pot penaliza pentru suma neplătită.
Totodată ,ar trebui să intre in” legalitate”constituind asociația de proprietari.
Deocamdată facturile se plătesc tot din fondul de rulment.El trebuie să
existe.
Indiferent de felul asociatiei, ca e de proprietari sau de locatari Dv. trebuie sa intelegeti rostul fondului de rulment, si anume acela ca din el se platesc inainte de a se face lista cotelor de intretinere si, deci, si a se incasa aceste cote, facturile catre furnizori. Din ce bani s-ar face aceste plati la furnizori daca n-ar exista fondul de rulment?
Baza legala este chiar legea pe care ati invocat-o.
Consecinta pentru neplata sunt penalizarile.
Avand in vedere ca este apartamentul firmei la care lucrati as mai completa ceva la opiniile corecte de mai sus.
Dv achitati fondul de rulment iar in momentul cand plecati din apartament, achitati cotele aferente si solicitati restituirea fondului de rulment. Sunt banii dv si va revin conform legii.
La fel ar putea firma care este proprietara sa constituie un fond de rulment la asociatie si sa nu mai fie retras la plecarea sau schimbarea salariatilor din apartament.
Sa ma corecteze cineva daca gresesc, poate nu e vorba de fondul de rulment :D, dar eu stiam ca fondul de rulment nu se restituie , ci trece mai departe la urmatorul proprietar, cumva fondul de rulment este aferent cheltuielilor acelui apartament si nu proprietarului, nu discut aici despre faptul cum se face transferul acestui fond intre cei 2 proprietari.
O zi insorita va doresc.
Fondul de rulment se inapoiaza proprietarului sau chiriasului care paraseste apartamentul si se realimenteaza de la noul proprietar sau chirias.
.....................
S-ar putea sa intelegeti ca este vorba de fondul de reparatii, care este....alta "mancare de peste"...:)
Am descris la topicul "sa imbunatatim impreuna legea 230", in ultimul meu mesaj ce inseamna acel fond de reparatii. Sper ca v-ati putea lamuri.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Restanta radet ContSters189595 ContSters189595 buna dimineata avem in asociatie un datornic cu 7800 ron , datoria se intinde pe o perioada de2- 3 ani avem desfasuratorul de la radet in care apar si ... (vezi toată discuția)
Judecata cu asociatia de proprietari cherim cherim am fost data in judecata de asociatia de proprietari pentru restanta intretinere si vreau sa fac o cerere de intampinare pentru ca nu sunt lamurita cu suma ... (vezi toată discuția)
Ce se plateste din fondul de rulment? smadoiumihaela smadoiumihaela BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub ... (vezi toată discuția)