avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment -asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment -asociatia de locatari

Firma la care lucrez este proprietara unui apartament intr-un imobil in care nu exista asociatie de proprietari ci doar Asociatie de locatari. As dori sa stiu daca suntem obligati sa platim fondul de rulment conform Legii 230/2007-Legea Asociatiei de Locatari?
Pana acum am refuzat plata acestui fond intrucat nu ni s-a explicat baza legala si cum s-au calculat sumele.
Care pot fi consecintele neplatii?
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 20:28, 19 Noiembrie 2009
Stiti cumva daca pot cere o expertiza contabila doar pentru apartamentul meu?
Expertiza contabila...e cam mult spus, daca va referiti numai la problema cu penalizarile.
Cred ca trebuie sa faceti urmatorii pasii:
1. care nu va costa nimic:

1.1 sa faceti o cerere catre presedintele asociatiei si sa-i expuneti nedumerirea Dv. in legatura cu penalizarile, precum si cu actele normative in baza carora administratorul calculeaza penalizarile;

1.2 sa faceti o cerere (acelasi continut) catre cenzorul asociatiei;

1.3 sa faceti o reclamatie catre serviciul din primarie care are in atributiuni relatia cu asociatiile de proprietari.

2. care va costa:
2.1 contactarea unui expert contabil caruia sa-i cereti acest serviciu, serviciu care costa. In functie de ce gaseste prin acte, nereguli.....sau poate nu gaseste nimic semnificativ, acesta face un referat cu care......

2.2 in functie de gravitatea faptei, va puteti duce in instanta contra asociatiei.

Acum, cantariti toti acesti pasi si vedeti ce e convenabil pentru Dv. si din pdv material.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
elga50, moderator
Buna seara
As vrea sa stiu daca pot retrage fondul de rulment acumulat, cat timp a locuit mama mea in garsoniera (30-33 de ani).
In luna august a acestui an, mama a decedat si as vrea sa stiu daca pot retrage fondul de rulment. Momentan nu locuieste nimeni acolo, urmeaza sa vindem garsoniera.
Va multumesc
O seara buna
Paula M.
il puteti retrage numai in cazurile urmatoare:
HG 1588/2007
(4) Fondul de rulment încasat se poate restitui în situaţiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, dacă prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosinţei locuinţei nu se stipulează altfel, precum şi în situaţiile în care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta radet ContSters189595 ContSters189595 buna dimineata avem in asociatie un datornic cu 7800 ron , datoria se intinde pe o perioada de2- 3 ani avem desfasuratorul de la radet in care apar si ... (vezi toată discuția)
Judecata cu asociatia de proprietari cherim cherim am fost data in judecata de asociatia de proprietari pentru restanta intretinere si vreau sa fac o cerere de intampinare pentru ca nu sunt lamurita cu suma ... (vezi toată discuția)
Ce se plateste din fondul de rulment? smadoiumihaela smadoiumihaela BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub ... (vezi toată discuția)