avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie unica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie unica

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu declaratia unica pfa . Daca am estimat veniturile pe anul 2018 sub plafon trebuie sa calculez si sa platesc cas si cass ? Daca da cum se calculeaza ?
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dia07 , utilizator 18:32, 29 Mai 2018
Calculul si plata contributiilor se face doar daca ati trecut acolo venitul estimat peste plafon. dar daca ati trecut o valoare sub plafon nu aveti ce plati. Sau ma e varianta cu plata acestora prin optiune, caz in care procentele 10% cass si 25% cas se aplica la valoarea salariului minim, adica a plafonului.
Multumesc pt raspuns.
Eu cand am completat declaratia cu venit pe 2018 sub plafon daca nu am bifat optiunea pt plata contributiilor la validare imi da eroare (tocmai din aceasta cauza ).... pot sa o depun asa? Pot avea problemeca nu platesc nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2019 razviko razviko Buna ziua as dori cateva informatii despre declaratia unica pentru 2019. In cazul unui PFA care a fost infiintat in 2018 (una a 4-a mai exact) s-a depus ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa 2018 AlexandraU AlexandraU Buna ziua. Am tot citit informatii despre contributiile unei PFA in 2018, am inteles ca acum se plateste CAS si CASS calculat la 12 salarii minime pe ... (vezi toată discuția)