avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cine este \"proprietarul\" datelor cu caracter ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cine este "proprietarul" datelor cu caracter personal?

Buna ziua,
Am primit mai multe anexe la contracte de la pertenerii de afaceri, care printre altele spun:
"Dintre cele doua Parti, Furnizorul (de servcii turistice) este unicul proprietar al Datelor cu caracter personal furnizate de Detailist Operatorului sau colectate de catre Detailist in numele Operatorului, iar Furnizorul are dreptul de a stabili modul de Prelucrare a Datelor cu caracter personal de catre Detailist"
Eu nu am gasit in lege cum ca un procesator de date este PROPRIETAR. Ma gandesc ca singurul proprietar este persoana in sine care detine aceste date iar ceilalti sunt procesatori ai acestor date care pot avea in proprietate medii de stocare si soft de procesare cu care proceseaza datele.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Alegere cod caen docmeniul it Dinu _ Dinu _ Ce cod CAEN credeti ca este potrivit pentru o activitate care consta in punerea la dispozitie a unei infrastructuri (server) catre clienti persoane juridice ... (vezi toată discuția)
Legea 677/2001 - registrul de evidenþã a prelucrãrilor de date cu caracter p ersonal M. Gradinaru M. Gradinaru In conformitate cu prevederile Legii nr.230/2007, reprezentantii Asociatiilor de proprietari solicita proprietarilor copii ale actelor de proprietate, precum ... (vezi toată discuția)
Site anunturi cristivstan cristivstan Buna ziua, Sunt PFA si am urmatoare coduri CAEN: - 6311: Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe (activitate principala) - ... (vezi toată discuția)