Am caz de dauna totala la un auto in leasing. In instiintare si in P.verbal sant informata ca societatea de asigurari ma despagubeste (eu SRL) cu o anumita suma .
Finantatorul , Romstal Leasing , ca despre el este vorba , trage din total suma cam 30%- reprezentand redevente de la 29 la 36 , plus un sold pe care SRL-ul il avea de achitat pt acest contract .
Surpriza insa , dau telefon , pentru ca mie din calcul nu-mi reiesea ce explicau ei ca au retinut .Aflu ca au aplicat si TVA la redeventele ramase ( trase ) ...dar ca nu le factureaza .
Am insistat , le-am explicat ca operatiunile efectuate in scopuri de TVA trebuiesc facturate ....adrese ...explicatii ca ei nu factureaza R29-36 ....daca nu facturati nu-mi luati TVA ....ba da TVA se aplica , ca ei asa m-au finantat ....ce mai ...nu am ajuns la nici un consens.....eu am pus TVA pe 658* iar ei banuiesc ca la venituri ....doar ca daca se cheama TVA ......
Cum este corect ? Multumesc , i-mi doresc din tot sufletul raspuns de la un consultant fiscal !
sunt obligati sa va factureze capitalul ramas + TVA aferenta
dvs veti inregistra :
% = 404 “Furnizori de imobilizari”
167 “ Alte imprumuturi si datorii asimilate”
4426 “TVA deductibila”
6588 “Diferente de curs”
foarte important! trebuie sa ajustati tva dedus pentru mijlocul de transport distrus.
marea problema e ca trebuie sa ajustati tot ce ati dedus, pentru ca ajustarea se efectueaza pe o perioada de 5 ani, incepand cu 1 ianuarie a anului in care a avut loc transferul de proprietate, inclusiv pentru taxa platita sau datorata inainte de data transferului dreptului de proprietate, conform pct 54 din norme.
trimiteti-le o adresa cu confirmare de primire prin care le solicitati factura...daca refuza...procedati la autofacturare si transmiteti-le si lor autofactura...vor trebui sa colecteze TVA...se vor trezi cu neconcordante in declaratia 394
Preluare leasing
JENIFER
Am preluat in data de 06.07.09 un contract de leasing financiar de la o alta societate de leasing.Contractul vechi de leasing e din data de 04.11.2008.In ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar
1. Se inreg.contracul de leasing intern:
2133=167- 13478Eu x curs data contract
concomitent:
6811 = 281 - (13748 eu x curs data contr):(12X5) din ... (vezi toată discuția)