avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținere cetățenie română pentru cetățean ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținere cetățenie română pentru cetățean american

Buna ziua,
Bunicul meu s-a născut în Transilvania - localitatea Metiș, actualul județ Sibiu - în anul 1895. În anul 1915 a emigrat în Statele Unite împreună cu bunica mea. Sunt interesat să știu dacă pot să primesc cetățenie română în baza faptului că bunicul și bunica mea s-au născut și au trâit - până la momentul emigrării - în Transilvania. Menționez că nu am domiciliu în România ci doar în Indiana, US.
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 18:12, 30 Mai 2018
Daca bunicii dv sunt cetateni romani, chiar daca au decedat inseamna ca tatal sau mama dv de asemenea este cetatean Roman. Conform art.5 alin (2) lit. b din Legea nr.21/1991 cu modif. si completarile ulterioare este cetatean roman copilul născut în străinătate și ambii părinți sau numai unul dintre ei are cetățenia română.
Chiar daca nu aveti domicilul in Romania puteti demara procedurile ptr eliberarea certificatului de nastere romanesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Romani in brazil Brazilianca Brazilianca Nascuta in Brazil, tata tot nascut in Brazil, bunica nascuta in Romania in 1920, dar au emigrat cu parintii ei in 1925. Tata niciodata nu a cerut cetatenia. As ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de obținere a cetățeniei robintel robintel O prietenă și soțul ei locuiesc în SUA, unde au și devenit părinți. Copilul, astfel, deține cetățenia SUA. Pentru că, totuși, părinții nu au ... (vezi toată discuția)
Lege si logica legea cetateniei romane nr. 21/1991 republicata ... Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Lege si logica Legea cetateniei romane nr. 21/1991 republicata Articolul 5 (1) Copiii născuți pe teritoriul României, din părinți cetățeni români, ... (vezi toată discuția)