Buna ziua,
Bunicul meu s-a născut în Transilvania - localitatea Metiș, actualul județ Sibiu - în anul 1895. În anul 1915 a emigrat în Statele Unite împreună cu bunica mea. Sunt interesat să știu dacă pot să primesc cetățenie română în baza faptului că bunicul și bunica mea s-au născut și au trâit - până la momentul emigrării - în Transilvania. Menționez că nu am domiciliu în România ci doar în Indiana, US.
Daca bunicii dv sunt cetateni romani, chiar daca au decedat inseamna ca tatal sau mama dv de asemenea este cetatean Roman. Conform art.5 alin (2) lit. b din Legea nr.21/1991 cu modif. si completarile ulterioare este cetatean roman copilul născut în străinătate și ambii părinți sau numai unul dintre ei are cetățenia română.
Chiar daca nu aveti domicilul in Romania puteti demara procedurile ptr eliberarea certificatului de nastere romanesc.
Romani in brazil
Brazilianca
Nascuta in Brazil, tata tot nascut in Brazil, bunica nascuta in Romania in 1920, dar au emigrat cu parintii ei in 1925. Tata niciodata nu a cerut cetatenia. As ... (vezi toată discuția)