avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie fara autorizatie

Buna ziua !! In anul 2008,am construit o casa P+M,fara a avea autorizatie de constructie!! Latimea casei este de pe un hotar pe celalalt,stanga-dreapta,cu acordul notarial al ambilor vecini. Pot sa intru in legalitate cu constructia,fara a darama din ea ?? Multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 11:50, 31 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot efectua demersurile legale pentru obținerea autorizației de construire in vederea intrarii in legalitate cu privire la construcția realizata, astfel incat sa se creeze premisa intabularii dreptului de proprietate asupra construcției.
Temeiul legal il constituie art. 59 alin. (3) din Normele Metodologice din 12 octombrie 2009 de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii in conformitate cu care, daca sunt indeplinite conditiile urbanistice de integrare in cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire in vederea intrarii in legalitate in baza concluziilor unui referat de expertiza tehnica privind starea structurii de rezistenta in stadiul fizic in care se afla constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu", numai dupa emiterea Acordului de mediu, in conditiile legii.
Daca parcurgeti procedura legala ,realizare proiect tehnic solicitarea autorizatie constructie,certificat urbanism,posibil sa intrati in legalitate
Cereti un certificat de urbanism de informare, si vedeti care sunt reglementarile urbanistice din zona. Teoretic trebuie sa aveti 1m faca de hotar, si 2m daca aveti geam cu vedere la vecin.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
Vladislav20, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disciplina in constructii Demetrescu bogdan Demetrescu bogdan In 1990 am construit o locuinta fara autorizatie, am castigat procesul si asi vrea sau stiu daca exista posibilitatea de a obtine un act care sa tina loc de ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda camelusa camelusa Buna ziua, Am construit o mansarda deasupra apartamentului in care locuim. S-a facut receptia la terminarea lucrarilor. As dori sa stiu care sunt urmatorii ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa bogsmc bogsmc Buna ziua, Am dobandit o casa printr-un act de adjudecare.Casa a fost construita fara autorizatie de constructie si din acest motiv nu mai pot face ... (vezi toată discuția)