avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale documente ... insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

documente ... insolventa

Am avut in mana un proces verbal , sau ceva asemanator , la o societate pentru care s-a deschis procedura de insolventa .
Din pacate nu mi-am notat ce documente trebuiesc puse la dispozitia societatii care a preluat procedura .
Este cineva amabil sa-mi insiruie lista cu aceste documente ?
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 17:16, 1 Noiembrie 2009
maran corina a scris:
Am avut in mana un proces verbal , sau ceva asemanator , la o societate pentru care s-a deschis procedura de insolventa . Din pacate nu mi-am notat ce documente trebuiesc puse la dispozitia societatii care a preluat procedura .
Este cineva amabil sa-mi insiruie lista cu aceste documente ?

Buna ziua,
Sunteti confuz in prezentarea situatiei Dvs..
Exprimati mai clar, va rog:
- ce fel de SC este in procedura insolventei si de ce;
- ce pozitie aveti Dvs. fata de acea SC;
- cine a solicitat insolventa si de ce;
- in ce faza a procedurii sunteti;
- cine va solicitat documente si de ce.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Nu am vrut sa se observe ca sant confuza , dar se vede ca nu stapanesc termenii.
Societatea despre care va vorbesc a fost data in insolventa de catre o alta societate , la care avea o datorie certa , lichda si exigibila de peste 30.000 ron cu o vechime de peste un an .
Cert este ca : Am Legea 85/2006, am citit art 28, dar sant sigura ca ...aici nu stiu cum se numesc ...lichidatori...sau ce sant cei care pun in aplicare proc.de insolv. , cereau cu mult mai multe documente decat am citit eu in L85/2006 si nu -mi amintesc toata lista de doc. pe care trebuie sa le-o punem la dispozitie .
Nu sant contabila societatii respective , am participat doar ocazional in a corecta erori materiale / 2008 .Va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters109653, utilizator
maran corina a scris:
Societatea despre care va vorbesc a fost data in insolventa de catre o alta societate, la care avea o datorie certa, lichda si exigibila de peste 30.000 ron cu o vechime de peste un an .
Cert este ca : Am Legea 85/2006, am citit art 28, dar sant sigura ca ...aici nu stiu cum se numesc ...lichidatori...sau ce sant cei care pun in aplicare proc.de insolv. , cereau cu mult mai multe documente decat am citit eu in L85/2006 si nu -mi amintesc toata lista de doc. pe care trebuie sa le-o punem la dispozitie .
Nu sant contabila societatii respective , am participat doar ocazional in a corecta erori materiale / 2008.

Buna ziua,
Deci, SC de care vorbiti este in procedura de insolventa.
Inseamna ca pe rolul Tribunalului - Sectia Comerciala se afla inregistrat un dosar pentru solutionarea acestei cauze.
Deasemenea, inseamna ca s-a numit un "lichidator" care, sub supravegherea Judecatorului sindic, va administra procedura insolventei.
Lichidatorul preia TOATE documentele de administrare si cele contabile al SC in lichidare, deoarece el preia drepturile si obligatiile fostilor Administratori pentru conducerea firmei.
In concluzie, lichidatorul va insista pana ce va obtine toate documentele necesare.
In acest context, precizati-va intrebarile.
Cu stilma,
Asta e =D> , asta e stadiul ....doar ca nu mai stiu ce documente cerea (in scris).:hm:Era o lista mai cuprinzatoare decat cea de la art.28 din L 85/2006 ...
Spuneti-mi va rog daca cu privire la operatiunile curente ale societatii totul - ca si activitate- decurge la fel , adica :
- factureaza normal sau fara TVA
Stiu ca de la un SRL ( IFN) aflat in reorganizare , am primit fact. de leasing fara TVA , am sunat si mi-au spus ca se afla in reorganizare si acesta este motivul pt care nu aplica TVA .
Stiu ca atunci cand este deschisa procedura de insolventa , SRL -ul nu mai are voie sa instraineze active .
Multumesc mult :worthy:
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters109653, utilizator
Cand vorbesc de instrainare active , vorbesc de cele din patrimoniul SRL-lui aflat in insolventa , nu are-a face cu IFN-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de intrare in insolventa anamaria.paduraru anamaria.paduraru In cazul in care societatea doreste intrarea in insolventa, ce acte trebuie puse la dispozitia asociatilor prin care sa se dovedeasca necesitatea intrarii in ... (vezi toată discuția)
Inceperea procedurii de insolventa ContSters109653 ContSters109653 1. Care sant primii pasi de facut ? 2. Facturile emise mai poarta TVA ? 3. Documente ce trebuie prezentate lichidatorului 4. Alte informatii de care ... (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)