Buna ziua,
Va scriu din postura de angajator care incearca sa respecte la sange legislatia muncii. Pe de alta parte, nu este prima oara cand un angajat ma anunta ca de maine nu mai vine la munca, ca pleaca din tara sau alte motive.
Din punct de vedere legal, eu inteleg sa nu concediez pe nimeni fara preavizul de 15 zile dar angajatii nu respecta aceasta prevedere legala.
Ma intreb, oare ar fi corect ca celor care procedeaza in acest mod (pleaca fara a respecta termenul de 15 zile preaviz) sa le retin din ultimul salariu c/v celor 15 zile? Adica, sa se considere ca cele 15 zile au fost de preaviz dar angajatul si-a luat concediu fara plata. Stiu, suna ciudat, dar nu stiu ce sa mai fac, nu gasesc oameni de angajat de pe o zi pe alta.
Multumesc.
Dan.
Dialogul e ceva de genul:
"Sefu', m-a sunat aseara frate-miu din Spania, mi-a gasit de lucru acolo. Plec maine dimineata. Nu puteti sa-mi dati acum ultimii bani?"
Deci cam asa decurg lucrurile in alimentatia publica ...
Multumesc. Eu imi respect obligatiile, intrebarea mea era legata de faptul ca angajatul n-are nicio treaba cu legea atat timp cat nu sunt prevazute sanctiuni pentru angajat.
Revin la intrebarea mea, ar fi corect sa-i retin din salariu cele 15 zile de preaviz?
Nelamurit
robert19841209
Buna, as avea o intrebare in legatura cu codul muncii. A aparut vreun paragraf care sa le permita patronilor sa nu plateasca muncitorului drepturile salariale ... (vezi toată discuția)