avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce sa fac?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce sa fac?

Sunt în șomaj din 6 martie 2018(ptr. 1 an de zile)Am o vechime în muncă de aprox.32 ani,Dar nu stiu ce sa fac sa imi continui șomajul pina la 1 an de zile sau sa imi bag dosarul pentru pensie anticipată parțială, avînd în vedere că s ar putea modifica legea pensiilor si vîrsta de pensionare.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:59, 31 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul de fata, proiectul noii legi a pensiilor nici macar nu exista oficial, nu este pus in dezbatere publica. Dezbaterea public poate dura 2-3 luni de zile. In cel mai fericit caz, proiectul ajunge in parlament spre sfarsitul anului.
Este greu de crezut ca noua lege poate fi aprobata si promulgata in 2018. Cum se practica tot mai des depunerea de contestatii la Curtea constitutionala, nici aceasta lege nu cred sa faca exceptie.
Nu este sigur ca in noua lege va creste varsta de pensionare sau stagiul de cotizare. Nimeni nu stie ce va iesi din parlament dupa discutiile in comisii si apoi votul in plenul camerelor.
Decizia va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct pensie 40% respectiv 45% herling herling In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la 40% din salariul mediu. .Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are proectul de ... (vezi toată discuția)
Am indeplinit conditiile de pensionare conform legii nr. 19/2000 la data intrarii in vigoare a legii nr. 263/2010 mesadria mesadria In data de 03.12.2010 mi-am depus dosarul de pensionare pentru pensie la limita de virsta cu reducere de virsta pentru anii lucrati in grupa 1 de munca ... (vezi toată discuția)