avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj apartament

Buna seara.As dori cateva sfat de la d-voastra.Am un proces de partaj a unui apartament facut intr-o reletie de concubinaj cu proprietate de 50%-50%. Mai exact concubinul si cu mine am platit avansul dezvoltatorului de 5000 E(in 2014_) echivalent 26500 lei , in actiunea de partaj sintem trecuti ca am platit cate 13.250 lei, atat eu ca reclamanta si 13250 el ca parat.Apoi eu am contactat eu credit de 30.000 E -echivalent in lei ,pe 34 ani,pe care-l platesc numai eu.Din acest credit eu am platit 39.000 lei.Stiu ca taxa de timbru este de 3% din valoarea apartamentului ,la acel moment in 2014 era de 156.000 lei (valoarea este cea trecuta pe certificatul fiscal eliberat de primarie si depus la dosar) 3% din 156000 ar trebui sa fie in jur de 4.900 lei ,aceasata fiind taxa de timbru.Si cu toate aceste taxa de timbru comunicata de judecatorie este de 8.900 lei. Aceasta taxa nu mi se pare corect calculata.Ce se poate face?Sa cer recalcularea taxei?Eu sant in concediu de crestere a copilului si indemnizatia mea este de 2.500 lei din care imi cresc singura copilul,fiind despartita de concubin.,care inca nu plateste pensie alimentara .Sa cer ajutor judiciar,scutire de la taxa de timbru(nu stiu daca am acest drept) ,deoarece mi se pare ca taxa este foarte mare? Sau sa cer sa platesc taxa in rate.Sant in mare impas si de aceea orice sfat mi-ar fi de mare folos Multumesc ptr raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Cost partaj gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca se doreste un partaj dar fostii soti nu se inteleg asupra bunurilor si se ajunge la instanta, care ar fi costurile?Am inteles ca se pune un ... (vezi toată discuția)
Cum calculez valoarea casei pentru un partaj, ținând cont de creditul ipotecar? nic_pop nic_pop Buna ziua, Sunt proaspat divortat si, din pacate, ca multi altii, nu ne intelegem cu privire la modul cum sa impartim proprietatile. Adica eu sunt total de ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta impartirea taxei de partaj cu fosta sotie? DoruD DoruD Am divortat si sotia nu vrea sa facem un partaj prin buna intelegere asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. In cazul acesta mi se pare normal sa-mi ... (vezi toată discuția)