avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate fals
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate fals

Va supun atentiei urmatoarea problema. In anul 1993 ca urmare a aplicarii Legii 18/1991 am mostenit de la bunicul meu, 1 ha teren arabil pt care mi s-a eliberat o adeverinta de proprietate emisa de Consiliul Local. Adeverinta s-a eliberat pt 2 ha teren care se imparte la doi mostenitori: 1 ha /eu (pt ca mama este decedata) si 1 ha /unchiul meu, fratele mamei.Mai concret bunicul meu a avut doi copii, mama m-a avut doar pe mine, iar fratele ei a avut 5 copii. Partea mea de teren (1 ha) am dat-o in arenda unei Asociatii, in 1999 in baza unui contract si am platit anul impozitul aferent.Iarna trecuta din cauza unor probleme de sanatate, am locuit la fiica mea in alta localitate, iar in luna mai anul acesta cand m-am intors in localitatea unde am si acel teren, un reprezentant al Asociatiei unde aveam terenul in arenda, m-a anuntat ca unul dintre cei 5 mostenitori ai unchiului meu a venit cu acte si a specificat ca acel teren este al lui in baza unui titlu de proprietate.Asociatia i-a restituit acel teren, iar acesta l-a vandut. Am solicitat Asociatiei unde aveam terenul in arenda, copii ale documentelor prezentate de varul meu si da...a facut titlu de proprietate pe numele tatalui sau, pt toata suprafata de 2 ha, fara sa tina cont de mine si de faptul ca exista deja o adeverinta de proprietate cf careia cele 2 ha teren se imparte la doi.Mentionez ca cei 5 mostenitori au facut recent succesiunea tatalui lor pe baza acestui titlu de proprietate fals, apoi au vandut terenul. De asemenea mentionez ca nu am fost anuntata si nici nu am primit vreo notificare referitor la aceasta situatie, cu exceptia reprezentantului Asociatiei, care a tinut sa ma informeze doar pt ca stia exact cum stau lucrurile cu acel hectar de teren.Am rugamintea sa ma indrumati, pt ca efectiv nu stiu de unde sa incep si unde sa ma opresc.Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am si eu o nelamuire. deci , mama mea a decedat in ... CristiCristi20012 CristiCristi20012 Buna seara. Am si eu o nelamuire. Deci , mama mea a decedat in anul 2000 ( cancer ) . In perioada 1999-2000 a zăcut la pat. Mama mea mai avea un frate si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters15764 ContSters15764 Buna ziua, Unchiul meu vrea sa dezbata succesiunea dupa moartea parintilor lui, adica dupa bunicii mei. Va descriu mai jos situatia cu care ma confrunt in ... (vezi toată discuția)