avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa gestionar la gestiuni materiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa gestionar la gestiuni materiale

Buna ziua, am intrebarea urmatoare: cum se procedeaza legal in situatia in care gestionarul lipseste din unitate pe motiv medical mai mult de 60 zile consecutiv. Rog sa ne mentionati si legea care reglementeaza situatia descrisa. Va multumesc.
Fac precizarea ca gestiunea a fost predata persoanei in cauza dar contractul de garantie nu a fost semnat si nici nu s-a trecut la retinerea garantiei, intervenind cauza de invalididitate a gestionarului.
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 4 Iunie 2018
HG 2230/1969
Art. 1. -
Predarea-primirea gestiunii de bunuri materiale se face între gestionarul care predă și cel care primește, pe baza dispoziției scrise a conducătorului organizației socialiste. În dispoziție se vor arăta: gestiunea care se predă, numele și prenumele gestionarilor și ale persoanelor care, conform prezentei hotărîri, participă la operația de predare-primire, precum și locul, ziua și ora începerii acestei operații.

Art. 2. -
Gestionarul, în cazul în care este împiedicat să efectueze personal predarea, poate desemna o persoană care consimte să-l reprezinte la această operație; pentru unitățile Ministerului Forțelor Armate, Ministerului Afacerilor Interne și ale Consiliului Securității Statului, reprezentantul gestionarului trebuie să fie un angajat al unității respective. Gestionarul sau reprezentantul său va fi încunoștiințat în scris despre locul și timpul stabilit pentru predare.

În cazul în care gestionarul sau reprezentantul său nu se prezintă la locul și timpul stabilit, predarea se face în numele gestionarului de către un angajat desemnat în acest scop de conducătorul organizației socialiste.

Dacă nu a fost numit un gestionar, conducătorul organizației socialiste va desemna un angajat căruia i se va preda gestiunea și care va gestiona bunurile pe o perioadă de cel mult 60 zile.

Art. 3. -
La predarea-primirea gestiunii participă un delegat din compartimentul de care ține gestiunea și un delegat din serviciul contabilității, care dau îndrumările necesare, controlează și certifică exactitatea datelor înscrise în actele de predare-primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare gestiune papillon papillon Buna seara! In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)
Gestiuni multiple iuly75 iuly75 As dori sa stiu daca un gestionar poate sa aiba mai multe tipuri de gestiuni materiale in primire ex: alimente, echipament, cazarmare. La cererea celor in ... (vezi toată discuția)
Gestiune in perioada cim perioada determinata diadora_74 diadora_74 Intr-un CIM pe perioada determinata este obligat angajatul sa preia gestiunea?! Daca refuza sa-si dea acordul, care pot fi consecintele? Poate fi obligat? (vezi toată discuția)