avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Securitatea pe facebook - hartuire
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Securitatea pe facebook - hartuire

Buna ziua,
De mai mult timp imi apar pe facebook "Friend Request"-uri cu profile fake. Am vizionat profilul si l-am ignorat sau sters.In ultimele luni s-au intetit si s-au perfectionat in tehnica profilului fake in sensul ca isi iau profile ale prietenilor, isi copiaza continut al acestora, adica isi creaza un istoric si pana la urma te pacalesc...apoi te bombardeaza pe messenger...nu se rezolva doar raportand profilul deoarece persoabnele isi creaza alte si alte profile ....asta deja se numeste hartuire...as vrea sa stiu cui ma pot adresa pentru a rezolva cu hartuirea deoarece imi creaza o stare de panica, nu mai stiu cine imi scrie cu adevarat si cine-i fake...din greseala am dat si un nr de telefon crezand ca-i o ruda plecata...ma gandeam sa ma adresez cu o plangere la politia de cartier...doar ei pot inainta mai departe plangerea astfel incat se poate ajunge la adminii facebook pentru a bloca ip-urile de pe care se lanseaza atacurile sau chiar a face un trace pentru depistarea penalilor.
Ce ma sfatuiti? Cui ma pot adresa? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:49, 10 Iunie 2018
A face un profil fake nu este infractiune.

A face un profil fake pentru a escroca este infractiune.
Asa este. Dar a insista sa-ti faci tot felul de profile si a insista sa ma contactezi desi eu tot raportez profilele sau le sterg request-urile este hartuire.
ati aderat la o organizatie si acum va plangeti de comportamentul membrilor ei? mai intai parasiti organizatia. iar daca insistentele continua si in afara ei, atunci se cheama hartuire.
daca organizatia nu face nimic in privinta asta, inseamna ca asa sunt regulile ei. Sper ca nu vreti sa spuneti ca FB ar trebui sa se supuna legii romane. Poate doar utilizatorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)
Divulgare ip coldea coldea Vreau sa ma lamuriti si pe mine asupra unui aspect. Am postat pe un forum o opinie care a deranjat anumite persoane, acestea obtinand de la detinatorul ... (vezi toată discuția)