avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia unica si contributiile la stat pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia unica si contributiile la stat pentru PFA

Buna ziua! In anul 2017 am realizat venituri anuale de 11000 lei . Acum daca completez Declaratia unica am inteles ca nu sunt obligata sa platesc CASS si CAS .Pe mine m-ar interesa totusi sa platesc CASS. Daca doar depun declaratia unica si momentan n-am achitat nimic catre CASS , se considera ca sunt asigurata ? Beneficiez de servicii medicale ca asigurat? Pot plati oricand in cursul anului 2018 ?
Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: brtdaniela , utilizator 21:11, 25 Iunie 2018
Am inteles !!! Multumesc frumos !!! O zi buna !
Buna seara ! Va deranjez din nou...inca nu am depus declaratia unica ma tot lovesc de tot felul de intrebari , sun la ANAF si imi spun ca e datoria casei de sanatate sa-mi raspunda ...si invers. Poate sunteti in masura d-voastra sa ma lamuriti asa cum ati facut o si alta data.Eu avand venit pe luna sub cel minim pe economie am dreptul sa aleg intre a plati sanatatea ori ba. Acum , daca au trecut totusi 6 luni din 2018 de ce sa mai platesc pe cele 6 luni care deja s-au dus, n-am beneficiat nici de asigurare si nici nu am avut nevoie... daca scriu in declaratia unica ca vreau sa platesc doar pentru 6 luni , in momentul in care se inregistreaza figurez ca as fi vrea sa fiu asigurata pentru urmatoarele 6 luni care au mai ramas din 2018 sau apare ca am vrut sa ma asigur pentru primele 6 luni.Eu acum, as avea nevoie de servicii medicale (am o problema la un genunchi ) si vreau sa merg la medic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica pfa, cass platit anticipat wrunning wrunning Buna ziua! Ca persoana fizica, in anul 2018, nu am avut niciun fel de venit si la finalul anului am achitat suma de 1440 lei, echivalentul a 6 salarii minime ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pentru 2018 Margacc Margacc Buna ziua, Sunt PFA si incerc sa imi completez declaratia unica. Am cateva nelamuriri pentru care va rog sa ma ajutati. In declaratia unica completata in ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica rectificativa gina.lucia gina.lucia Va rog..putin ajutor... Am avut anul trecut in declaratia unica Cap1- venituri realizate in sistem real 2017 si Cap2- venituri estimate in sistem real 2018 + ... (vezi toată discuția)