Buna ziua! In anul 2017 am realizat venituri anuale de 11000 lei . Acum daca completez Declaratia unica am inteles ca nu sunt obligata sa platesc CASS si CAS .Pe mine m-ar interesa totusi sa platesc CASS. Daca doar depun declaratia unica si momentan n-am achitat nimic catre CASS , se considera ca sunt asigurata ? Beneficiez de servicii medicale ca asigurat? Pot plati oricand in cursul anului 2018 ?
Multumesc !
Buna seara ! Va deranjez din nou...inca nu am depus declaratia unica ma tot lovesc de tot felul de intrebari , sun la ANAF si imi spun ca e datoria casei de sanatate sa-mi raspunda ...si invers. Poate sunteti in masura d-voastra sa ma lamuriti asa cum ati facut o si alta data.Eu avand venit pe luna sub cel minim pe economie am dreptul sa aleg intre a plati sanatatea ori ba. Acum , daca au trecut totusi 6 luni din 2018 de ce sa mai platesc pe cele 6 luni care deja s-au dus, n-am beneficiat nici de asigurare si nici nu am avut nevoie... daca scriu in declaratia unica ca vreau sa platesc doar pentru 6 luni , in momentul in care se inregistreaza figurez ca as fi vrea sa fiu asigurata pentru urmatoarele 6 luni care au mai ramas din 2018 sau apare ca am vrut sa ma asigur pentru primele 6 luni.Eu acum, as avea nevoie de servicii medicale (am o problema la un genunchi ) si vreau sa merg la medic.