avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Averea unei persoane poate fi confiscată doar pentru ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Averea unei persoane poate fi confiscată doar pentru faptul că nu este justificată?

Constituția României, Art.44(8)
”Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă.
Dacă caracterul licit al dobândirii averii se prezumă, de ce trebuie să o justific? Nu cei care propun confiscarea averii trebuie să aducă dovezi că averea a fost dobândită în mod ilicit?
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
ContSters396991, utilizator

Alte discuții în legătură

Speranta intr-o justitie corecta martineugen martineugen Felicitari procurorilor DIICCOT , care au reusit sa scutere din temelii o parte din justitia corupta Am certitudinea ca deacum procesele care le am in ... (vezi toată discuția)
Justificare avere a unei persoane obisnuite eu1001 eu1001 buna ziua, nu stiu daca am nimerit forumul, dar am si eu urmatoarea intrebare: exista un fel de D.N.A. si pentru persoanele fizice obisnuite, platitoare de ... (vezi toată discuția)
Referitor la noul proiect de lege (confiscarea averii)... catalin bratianu catalin bratianu Chiar nu inteleg acest proiect de lege! Poate ne lamureste si pe noi cineva care este mai in tema. De fapt ce avere se confisca? Caci cei ce comit fapte de ... (vezi toată discuția)