avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru indemnizația de creștere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru indemnizația de creștere a copilului

M-ar interesa și pe mine dacă se mai poate plăti o lună la casa de asigurări că să pot beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului cea de 2 ani
Cel mai recent răspuns: Andreea Patricia , utilizator 08:33, 7 Iunie 2018
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Eu m-am angajat pe data de 3 august 2017, și vroiam să văd dacă mă încadrez
Care este data prezumata a nasterii ?
C-AM pe 13 iulie
Eu m-am angajat pe 3 august 2017 și trebuie să nasc pe 10 iulie ,dar înainte de a mă angaja aici am lucrat în Spania dar cu contract de munca, și mă gândeam dacă pot să aduc acte cum că am lucrat, s-au dacă pot să mai plătesc vreo luna din urmă dacă este necesar

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)
Lamurire indemnizatie elutza elutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. desi am citit noua lege a indemnizatiilor nu am reusit sa ajung la o concluzie. Pana in data de 16 august ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Da bogdanzzz@yahoo.com Da bogdanzzz@yahoo.com Ași avea si eu o întrebare dacă se poate să-mi răspundeți sunt angajata din data 27 iulie 2019 si bebe ar trebui sa vina pe 16 iulie 2020, beneficiez de ... (vezi toată discuția)